Монтана спря победната серия на Дея спорт

С убедителна победа

Монтана спря победната серия на Дея спорт

Монтана победи като домакин Дея спорт Бургас с 3:0 гейма (25:18, 25:23, 25:19) в мач от девети кръг на Супер Волей при мъжете, който се игра в зала „Младост“.

Така монтанчани спряха победната серия на бургазлии, като им нанесоха второ поражение до момента. С това воденият от Даниел Пеев тим продължава прогресивно нагоре, като като със седем победи, две загуби и 21 точки се изкачи на четвърто място във временното класиране. От своя страна Дея е със същия актив от седем победи, две загуби, но с 20 точки отстъпи в своите позиции е вече е пети в подреждането.

 

Очакванията за оспорван мач и дерби не се състояха. Монтата за пореден път показа, че в своята зала играе силно и е труднопревземаем за гостуващите отбори.

Домакините отбелязаха отличен мач, като имаха водеща роля в по-голямата част от двубоя. Гостите не успяха да влязат добре, играта не им се получаваше, а проблемите им продължиха през цялата среща.

Единствено във втората част имаше равностойност и известна доза интрига. Волейболистите на Дея се опитаха да намерят своя ритъм, но усилията стигнаха само да бъдат достоен опонент почти до края. В решителните минути монтанчани не позволиха изненади. След равенството 22:22, в най-важния момент те запазиха самообладание, откъснаха се с 24:22 и наложиха волята си с 25:23.

Това бе ключов момент, който даде още по-голямо самочувствие на монтанчани. В третата част те отново диктуваха развоя и спечелиха крайния успех в три гейма.

За най-полезен играч в мача беше избран Стефан Чавдаров. Топ реализатор за победата на Монтана бе Радослав Попов с 18 точки (2 блока), а Жулиен Георгиев добави 17 точки за успеха.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки