Хърн: Джошуа може да отстъпи за сблъсък Фюри - Усик, но срещу 40 милиона долара

Промоутърът призна, че това е единствената възможност

Хърн: Джошуа може да отстъпи за сблъсък Фюри - Усик, но срещу 40 милиона долара

Бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа е готов да отстъпи правото си на реванш с Александър Усик, за да може украинецът да се изправи в двубой за обединение на поясите с британеца Тайсън Фюри. За целта обаче Джошуа трябва да получи 40 милиона долара, разкри неговият промоутър Еди Хърн.

През есента Усик изненадващо победи Джошуа по точки с единодушно решение и грабна титлите на WBA, WBO и IBF, като британецът има право на реванш през пролетта на 2022. Малко след това Фюри нокаутира за втори път Дионтей Уайлдър и защити пояса на WBC, като се заговори, че той може да се изправи срещу победителя от реванша между Джошуа и Усик. В последните седмици от екипа на Фюри са се свързали с Хърн, за да преговарят Ей Джей да отстъпи правото си на реванш.

"Да, свързаха се с нас. Седем цифри? Един милион? Ако искате Джошуа да не се бие с Усик, по-добре умножете това число по 40", разкри Хърн. "Ще видим. Към момента има комуникация между двата лагера, за да видим дали това е възможно. Все още не съм говорил с Ей Джей, той няма да е доволен, освен ако офертата не е смислена. За момента Антъни Джошуа ще се бие с Усик", допълни той.

При тези условия изглежда невъзможно Фюри да плати 40 милиона долара на Джошуа, което означава, че реванш с Усик ще има, а Циганския крал ще трябва да почака още, за да реализира мечтата си да стане първият абсолютен световен шампион в тежка категория от Ленъкс Луис насам.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки