ОГРОМНА ДРАМА: Ливърпул спечели с гол в 94-та минута (ВИДЕО)

Ориги донесе успеха с 1:0 над Уулвс

ОГРОМНА ДРАМА: Ливърпул спечели с гол в 94-та минута (ВИДЕО)

Ливърпул постигна много трудна победа срещу Уллвърхемптън в мач от 15-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци доминираха през целия мач, но победният гол падна дълбоко в добавеното време. В герой за гостите се превърна Дивок Ориги, който реализира в 5-ата минута на добавеното време.

С успеха Ливърпул временно е на върха във Висшата лига, след като по-рано днес Челси отстъпи на Уест Хем с 2:3 в лондонско дерби. „Червените“ имат 34 точки в актива си, с 1 пред Челси и с 2 пред Манчестър Сити. „Гражданите“ обаче са с мач по-малко и при победа срещу Уотфорд по-късно днес ще окупират първата позиция.

След равностойно начало постепенно Ливърпул вдигна оборотите и започна да създава положение след положение пред вратата на Уулвс.

В 32-рата минута Трент-Александър Арнолд получи на десния фланг и центрира. Диого Жота засече с глава, но не намери целта.

Пет минути по-късно Андрю Робъртсън беше изведен в наказателното поле. Той потърси Мохамед Салах с успоредно на голлинията подаване, но египтянинът не успя да засече.

В началото на втората част Ливърпул натисна. В 50-ата минута Жозе Са се намеси страхотно при удар на Тиаго Алкантара. При добавката испанецът не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

Час игра след началото бившият играч на Уулвс Диого Жота направи огромен пропуск. Той успя да изпревари Са. Вратарят излезе неразчетено и остави вратата си незащитена. От близко разстояние обаче Жота стреля силно право в тялото на Конър Коуди.

В 68-ата минута Ориги се появи на терена на мястото на Джордан Хендерсън и малко след това реши мача в полза на мърсисайдци.

Три минути преди изтичането на редовното време Жозе Са отново спаси „вълците“. Този път Садио Мане овладя на чиста позиция в наказателното поле и стреля, но вратарят на домакините се намеси.

По всичко изглеждаше, че Ливърпул няма да успее да пробие защитата на Уулвърхемптън и двубоят ще завърши без победител. Гостите обаче се възползваха от последния си шанс за нападение в мача и стигнаха до победата. Мохамед Салах асистира на Дивок Ориги, който много добре за завъртя и вкара за крайното 1:0.

В Севиля усилено търсят нов треньор

Енцо Мареска е един от основите кандидати

Германската лига спря процеса по продажба на ТВ правата

Вижте защо

Алегри: Реал или Байерн ще спечелят Шампионската лига

Треньорът на Ювентус заяви фаворитите си за трофея

Милан вече преговаря с Лопетеги

Испанският специалист може да наследи Стефано Пиоли начело

Сериозни промени във ФА Къп догодина

Вижте какви са измененията в правилата

Агентът на Нагелсман призна за преговори с Байерн Мюнхен

Специалистът е близо до завръщане на "Алианц Арена"

Лапорта привиква Шави на среща след Ел Класико

Ръководството на клуба иска да разбере окончателното решение на треньора

Рома задържа Де Роси и през следващия сезон

Наставникът на "вълците" записва впечатляващи резултати тази пролет

Леао вярва в обрата над Рома в Лига Европа

Звездата на Милан заяви, че е намерил радостта да се справя добре

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки