В ОВЧА КУПЕЛ: Локомотив Пд спря Славия за третото място в efbet Лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двата отбора си размениха по един в края на първото полувреме

В ОВЧА КУПЕЛ: Локомотив Пд спря Славия за третото място в efbet Лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

Локомотив Пд измъкна 1:1 от Славия са стадиона в Овча Купел и спря "белите" за третото място в efbet Лига. Със спечелената точка тимът на Златомир Загорчич остава на петата позиция. Пловдивчани са шести. Те са с 25 точки, колкото и Левски, но имат предимство в директния двубой.

Двата отбора си размениха по един гол в края на първото полувреме. Йосип Томашевич изведе гостите напред, но Крис Добрев изравни.

В 8-ата минута Лукас Салинас стреля от двайсетина метра с левия крак, но топката мина встрани от вратата на Светослав Вуцов.

Пет по-късно Радослав Кирилов бе изведен на левия фланг от Питър Макрилос, но Емил Янчев изчисти  в корнер. В ответната атака Салинас се измъкна от защитник в бяло и падайки в наказателното поле подаде към Георги Минчев, но пасът бе пресечен. В ситуацията имаше претенции, че футболистът на пловдивчани е бил фаулиран, но Георги Гинчев не отсъди дузпа.

В 17-ата минута Емил Стоев се измъкна от двама играчи на Локо Пд и центира към Макрилос. Плеймейкърът на домакините с първото си докосване овладя топката и след това веднага стреля, но над вратата.

Малко сед това Бирсент Карагерен проби отляво, но шутът му по диагонала мина покрай вратата на Славия.

В средата на първата част дойде и първият точен удар към една от двете врати. След центриране на Радослав Кирилов от ъглов удар, най-високо в наказателното поле скочи Емил Виячки и стреля с глава, но Лукас Рейдър улови без проблем.


Така се стигна до 35-ата минута на срещата, когато Локо Пд изпълни късо ъглов удар вляво от вратата на Светослав Вуцов. Топката попадна в Илиев, който подаде към Салинас. Бразилецът центрира с левия крак във вратарското поле. Там от втора позиция се беше включил Йосип Томашевич, който изпревари Крис Добрев и с удар с левия крак прати топката в мрежата.


Добрев обаче се реваншира само четири минути по-късно и изравни резултата. Кирилов овладя висока топка на лявото крило и центрира в наказателното поле, където Добрев изпревари Милош Петрович и вкара с глава за 1:1.

Три минути след началото на второто полувреме Георги Минчев засече с глава центриране в наказателното поле и прати топката в долния ляв ъгъл на Светослав Вуцов, но страничният съдия вдигна флага си и голът не бе зачетен.

В 53-ата Славия организира бърза контраатака. Топката стигна до Добрев, който я прати на лявото крило към Радослав Кирилов. Той преодоля двама играчи на „смърфовете“ в наказателното поле, но притичалият Мартин Паскалев се намеси решаващо и изчисти.

Час след началото отличен шанс се откри през Емил Стоев. Той беше изведен зад защитата и опита да прехвърли излезлия Лукас Рейдър, но опитът му се оказа неуспешен. В 72-ата минута Тони Тасев стреля от фаул, топката обаче мина встрани от вратата на „смърфовете“.

В 78-ата минута Иван Минчев стреля в аут. Три минути по-късно Ради Кирилов не сполучи в опита си да намери далечния ъгъл на вратата зад Рейдър. В 86-ата вратарят на Локомотив трябваше да плонжира при удар на Нгуена от дъгата на наказателното поле.

Славия - Локо Пд 1:1

0:1 Томашевич 35
1:1 Добрев 40

Стартови състави:

Славия: Вуцов, Христов, Виячки, Керчев, Соарес, Дост, Нгуена, Добрев, Макрилос, Кирилов, Стоев

Локо Пд: Рейдър, Петрович, Паскалев, Гомис, Янчев, Умарбаев, Томашевич, Карагерен, Салинас, Илиев, Минчев

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки