loader

Любо Ганев: Вече има 4-5 кандидатури от чужбина за селекционер на жените

"Договорът на предишния треньор Иван Петков изтичаше и той сам каза, че няма да продължи"

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев сподели в интервю за сайта на федерацията, че се проявява сериозен интерес от чуждестранни треньори за поста селекционер на националния отбор за жени.

Ганев и членовете на Управителния съвет взеха решение новият наставник на "лъвиците" да бъде избран с конкурс, като според бившият волейболист това е бил правилният подход.

"За мен и моите колеги от Управителния съвет това е правилният подход. Постът е много важен. Договорът на предишния треньор Иван Петков изтичаше и той сам каза, че няма да продължи. Като членове на Управителния съвет искаме да сме максимално запознати с изискванията на треньора. Трябва да сме подготвени с информацията за него. Вече има запитвания от поне 6-7 души. Очаквам броят им да надмине десет. Предложението е към всички. Вече има 4-5 чуждестранни кандидатури за поста. Даже бих казал, че повечето не са от България.", сподели Ганев.

Президентът на централата допълни, че решаващото при избора ще бъде визията на треньора.

"Няма неща, които да не са важни. От решаващо значение ще е визията на човека. Искаме да видим как си представя нещата, как мисли да постигне целите. Колкото повече подадат документи, толкова по-оправдан избор ще направим.". заяви Любомир Ганев.

Той допълни още, че финалното решение ще бъде направено по време на заседанието на Управителния съвет през януари.

"При всички положения ще е през януари. Тогава ще имаме заседание на Управителния съвет. Ще обсъдим всички кандидатури. Сериозна тежест ще има и думата на треньорската комисия. Там са събрани специалисти, които ще направят своите доклади до членовете на УС. Когато имаме всички становища, ще изберем най-доброто решение. Ще разговаряме с кандидатите лично. Нека видим какви са техните условия и дали ще можем да им ги изпълним.", коментира президентът на волейболната федерация.

Ганев направи оценка и на изминалата 2021 година и уточни, че целите пред новия селекционер на женския национален отбор ще останат завръщането в топ 10 на света.

"България домакинства на финалите на Европейската златна лига и на Европейското първенство. Основната цел на Управителния съвет беше да направим отбора ни разпознаваем. Такова медийно внимание към женските националки никога не е имало. Затова приемам, че целта е изпълнена. Можеше да постигнем малко по-добър резултат на Европейското първенство и един четвъртфинал срещу Нидерландия щеше да ни приляга. Смятам, че мястото ни беше във финалната четворка. Със смело сърце мога да кажа, че момичетата дадоха всичко от себе си. Трябва да сме в Топ 10 на света.", заяви Ганев.

Накрая президентът на централата сподели и какво предстои до края на настоящата година.

"Трябва да се подготви планът, който да дадем на Министерството на спорта. Вървят мачовете в Националната волейболна лига. Вероятно ще имаме още едно заседание на Управителния съвет. Ако не стане до края на декември, ще е веднага след Нова година. Искам да пожелая на всички приятели на волейбола весели празници. И бъдете сигурни – по-хубавото предстои", завърши Любо Ганев.

Още от Интервютa

ЦСКА София прави силна селекция, но Лудогорец си остава фаворит за титлата

Не е крачка назад в кариерата ми, че ще работя с юноши, заяви той пред NOVSPORT

За кого стиска палци Генерала - вижте тук

На 33 години универсалният футболист разкри дали отново би играл в чужбина

За мен Ботев – Локомотив е най-голямото футболно дерби в България, смята любимецът на поколения „жълто-черни“ фенове

Ще има нова власт в БФС след 15 април и вписване в Търговския регистър, прогнозира бизнесменът

Актуално

14:00 27/01 Локо Пд - Етър 0:0
15:00 27/01 Пяст - Арда 3:0
16:00 27/01 Лудогорец – Висла Плоцк 2:1
23:00 27/01 Еквадор – Бразилия 1:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки