СЛЕД ОБРАТ НА "САН СИРО": Ливърпул изхвърли Милан от Европа (ВИДЕО)

Във втори пореден мач Ориги бележи победното попадение за тима, "червените" завършиха с шест победи от шест срещи

СЛЕД ОБРАТ НА "САН СИРО": Ливърпул изхвърли Милан от Европа (ВИДЕО)

Ливърпул спечели с 2:1 гостуването си на Милан от Шампионската лига. Англичаните се нуждаеха от обрат на "Сан Сиро", за да финишират тазгодишното си участие в групата с шест победи от шест мача. Тимът на Юрген Клоп си бе осигурил участие на 1/8-хиналите още преди тази среща. "Росонерите" пък приключиха участието си в евротурнирите, след като завършиха на последното място в групата.

Във втори пореден двубой победния гол за мърсисайдци отбеляза Дивок Ориги. Преди това Томори откри за Милан, а Мохамед Салах изравни.

Юрген Клоп реши да съхрани част от основните си футболисти. Джордан Хендерсън, Тиаго Алкантара и Диого Жота останаха извън състава. Титуляри пък започнаха Дивок Ориги и Костас Цимикас.

Стефано Пиоли пък не можеше да ползва контузените Оливие Жиру, Давиде Калабрия, Самуел Кастийехо, Симон Кяер, Рафаел Леао, Пиетро Пелегри, Алесандро Плицари и Анте Ребич.

Мърсисайдци започнаха по-активно мача. Тимът на Пиоли пък се бе фокусирал върху това да не допуска положения пред своята врата.

Първата добра атака на "росонерите" дойде чак в 28-ата минута, когато Ибрахимович проби отдясно, но се забави с удара и Конате изчисти в корнер. След изпълнението му Минамино направи непохватен опит да предотврати опасността, Алисон реакгира инстинктивно, а гтопкта се озава в Томори, който вкара за 1:0!

Радостта на домакините трае едва седем минути преди Ливърпул да изравни резултата. Алекс Окслейд-Чембърлейн нахлу в наказателното поле и отправи мощен удар, който бе избит от вратаря Майнан. Мохамед Салах обаче бе на точното място, за да направи добавка и да се разпише - 1:1!

Това бе гол №20 гол за египтянина от началото на сезона.

В 38-ата минута Ориги се озова сам срещу вратаря на домакините. Алесио Романьоли обаче успя да го догони и блокира завършващия му удар. Оказа се, че таранът е бил в положение на засада, така че евентуален гол нямаше да бъде зачетен.

Малко след почивката Такуми Минамино проби през центъра и опита удар от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Менян.

В 50-ата минута Франк Кесие беше изведен в наказателното поле. Халфът се свлече на земята след съприкосновение с Цимикас. Играчите на Милан наобиколиха Дани Макелие, който обаче категорично показа, че няма основания за наказателен удар. Не последва и намеса на VAR.

Голмайсторът Томори направи ужасяваща грешка в 55-ата минута. Той подари топката на Садио Мане, който моментално навлезе в наказателното поле и стреля. Менян успя да боксира с една ръка, но последва добавка на Дивок Ориги, който затвърди силната форма, в която се намира – 1:2!

В 69-ата Дивок Ориги пропусна златна възможност да вкара трети гол. Неко Уилямс напредна по десния фланг и подаде към нападателя, който беше оставен непокрит и отправи удар с глава. Топката премина на сантиметри покрай лявата греда на Менян. Стражът на „червено-черните“ замръзна на място и нямаше да може да се намеси.

До края Милан нямаше сили дори да изравни. Най-чистото положение профука Кесие в 86-ата минута, когато се озова сам срещу Алисон, но не успя да го преодолее.

 

МИЛАН - ЛИВЪРПУЛ 1:2

1:0 Томори (29)

1:1 Салах (36)

1:2 Ориги (55)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ

МИЛАН: Манян, Тео Ернандес, Романьоли, Томори, Калулу, Кесие, Тонали, Крунич, Жуниор Месиаш, Брахим Диас, Ибрахимович

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Цимикас, Нат Филипс, Конате, Неко Уилямс, Тейлър Мортън, Окслейд-Чембърлейн, Минамино, Мане, Салах, Ориги

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки