Верстапен хвали Алонсо

През 2022 година във Формула 1 навлизат изцяло нови технически правила

Верстапен хвали Алонсо

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен изрази своето мнение, че двукратният първенец Фернандо Алонсо заслужава да бъде в челото на колоната, а не в нейната среда, където прекарва последните години от своята кариера.
Испанецът се завърна в спорта след двугодишна пауза в началото на сезон 2021 с тима на Алпин. Въпреки трудните първи няколко старта той намери своята стара форма и направи блестящи карания във втората половина на кампанията.
Сред тях бяха яростната му защита срещу Люис Хамилтън в Унгария, която позволи на неговия съотборник Естебан Окон да спечели на „Хунгароринг“. Освен това Алонсо успя да спечели и своя първи подиум от 2014 година насам, след като финишира трети в Гран При на Катар, където отново показа много високо темпо.
„Бих искал да го видя обратно в челото. Той наистина го заслужава, той в двукратен шампион. Също така е много приятно да говориш с него и да чуеш какво мисли той за различните ситуации. Той никога не се отказва, истински борец е.
„За съжаление през последните години той не може да прави това в челото, защото няма бърза кола. Аз харесвам неговия манталитет, той наистина се е надъхал, мотивиран е да бъде във Формула 1 на неговата възраст и да е тук за още дълги години. Той винаги иска да печели, иска да е най-добрият. За мен това е хубаво да се види“, коментира пилотът на Ред Бул.
През 2022 година във Формула 1 навлизат изцяло нови технически правила, които отаварят сериозно вратите пред всички отбори да се намесят в битката за първите места. Именно заради това повечето тимове, включително и Алпин, не развиваха много колите си за 2021 година, а рано рано се фокусираха изцяло върху болидите си за следващия сезон.

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона (ВИДЕО)

Нидерландецът отвя конкуренцията в Шанхай

Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки