Балтанов пред NOVSPORT: Имам предложения от български отбори, но искам да заиграя в чужбина

"Моят живот е свързан с футбола и смятам след края на кариерата си да продължа като треньор"

Балтанов пред NOVSPORT:  Имам предложения от български отбори, но искам да заиграя в чужбина

Лъчезар Балтанов е юноша на Левски. Играл е в отборите на Левски София, Калиакра, Ботев Враца, Черноморец Бургас, Ботев Пловдив и Царско село. С отбора на Левски София е бил три пъти шампион на страната /2006, 2007 и 2009 г./, носител на Купа България /2009 г./ и три пъти носител на Суперкупата на България /2005, 2007 и 2009 г./.
По повод появилите се различни информации относно бъдещето на известния български футболист Лъчезар Балтанов-за последно играч на Царско село- Novsport.com свърза с него.

- Къде ви намираме в момента?

- Сред семейството ми у дома в Пловдив.

- Това означава ли, че сте отдали на активна почивка?

- Поддържам формата си самостоятелно най-вече с физически натоварвания, като се надявам останалото да продължа в отбора, в който ще заиграя.

- Последната информация, която изтече за вас, е че се завръщате в Ботев Пловдив.

- Изкарах около седем прекрасни години в именития пловдивски клуб под ръководството на треньорите Вили Вуцов, Николай Костов, Николай Киров и Ферарио Спасов. Най-големите успехи бяха постигнати със старши треньора Николай Киров-Купата на България-и при това положение добихме право за участие в Евротурнирите. Тогава, според мен, се изгради един добре балансиран отбор, което личи и от успехите, които бяха постигнати. Четири години имах честта да бъда капитан на отбора на Ботев Пловдив.

- Има ли някакви оферти за преминаване в други отбори?

- Имам предложения от български отбори, а и български мениджъри са ме представили на чуждестранни отбори. Ще видя накъде ще задуха вятъра. Отборите тепърва ще се събират на зимна подготовка. Надявам се да излезе нещо благоприятно за мен, за да покажа на 100% възможностите си. Дай Боже да се случи така, че да заиграя в отбор от чужбина.

- Искам да се върна малко назад и да надникнем в кухнята на последния отбор, в който играхте – Царско село.

- И при треньора Тони Здравков, и при Любослав Пенев, изиграхме много добри мачове. Надигравахме отборите, но не си реализирахме положенията и се стигаше до неочаквани и незаслужени загуби. Това е причината отборът да заеме незавидното място в таблицата за класиране на efbet лига. Явно негативните резултати са надделели, за да напуснат доста класни футболисти и треньори, но този въпрос е най-добре да се разисква със собственика на клуба г-н Манолов. Аз лично не мога да се оплача от отношението на ръководството и треньорите, защото ми беше подадена ръка по никое време и в тежък за мен като футболист момент. Изказвам своята благодарност и желая успех и спечелване на нужните точки, за да оцелее отбора в efbet лига и през следващото първенство. В живота никога не можеш да правиш предварителни сметки на 100% какво ще се получи.

- Мислите ли за бъдещето след прекратяване на активна състезателна дейност?

- Моят живот е свързан с футбола и смятам да продължа и след прекратяването на активната състезателна дейност, но вече като треньор. В скоро време ще започна курс във футболна школа за получаване на лиценз, даващ право за упражняване на тази дейност.

- Какво си пожелахте за 2022 година?

- Да бъда жив и здрав, също и семейството ми. Да заиграя в отбор, в който ще ми бъде дадена възможност да разгръщане напълно възможностите си на терена. Уверен съм, че ще го докажа на 100%.

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки