В ГЕРМАНИЯ: Борусия Д оцеля от 0:2 във Франкфурт (ВИДЕО)

"Жълто-черните" и сложиха край на серията на Айнтрахт от три поредни победи

В ГЕРМАНИЯ: Борусия Д оцеля от 0:2 във Франкфурт (ВИДЕО)

Борусия Дортмунд спечели с 3:2 гостуването си на Айнтрахт от 18-ия кръг на германската Бундеслига. "Жълто-черните" изоставаха с два гола до 71-ата минута, но покозаха невероятен характер, за да стигнат до обрата. Успехът помотна на Борусия да събре 37 точки и да се доближи на шест от лидера Байерн Мюнхен, който вчера сгафи срещу Борусия Мьонхенгладбах. Айнтрахт Франкфурт загуби за пръв път след три поредни успеха и е седми с 27 точки.

Гостите учелиха гледа още в третата минута чрез Тома Мюние. Суперзвездата Ерлинг Халанд също опита удар от границата на пеналта, но не успя да преодолее стража на "орлите". Четвърт час след началото Айнтрахт откри резултата при първото си положение на своя на стадион "Дойче Банк Парк". Гжлът отбеляза Рафаел Сантос Боре.

В средата на първото полувреме Марко Ройс подари топката на Боре и колумбиецът се разписа за втори път. До почивката Борусия беше в тежък нокдаун и имаше голям късмет, когато Н Дика уцели гредата.

Малко след подновяването на играта отново Айнтрахт можеше да сломи противника си, но излезлият сам срещу вратаря Йеспер Линдстрьом би право в обсега на Кобел. След изтичането на час игра норвежката сензация Ерлинг Халанд получи страхотна възможност да върне своите в мача, но не успя до уцели вратата. Таранът се пробва още веднъж, но този път пропусна от десетина метра.

Все пак Ройс и Халанд се реваншираха частично за слабия си мач и в 71-ата минута участваха в атаката за извеждането в предни позиции на Торган Азар. Белгиецът показа присъствие на духа и намери долния десен ъгъл.

В 87-ата минута добрата игра на Борусия след почивката си каза думата и Джуд Белингам изравни резултата с глава след центриране отдясно на Тома Мюние. Головият екшън продължаваше и само две минути след това Борусия Дортмунд осъществи пълен обрат! Този път Махмуд Дахуд се озова в прегръдките на своите съотборници, вкарвайки с прекрасен фалцов удар от границата на наказателното поле.

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Борусия (Дортмунд) планира да привлече ас на Щутгарт от лятото

Крис Фюрих е попаднал в радара на рурския тим

Ройс е готов да остане в Дортмунд, но раздялата е по-реален вариант

Клубът не му предлага нов договор

Борусия (Дортмунд) взе важна победа срещу Вердер (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1

Борусия (Дортмунд) записа ценен успех при визитата си на Унион в Берлин (ВИДЕО)

Вижте и останалите резултати от кръга в Германия

Дортмунд стигна до равенство при визитата си на Волфсбург (ВИДЕО)

Двата тима така и не се победиха

Дортмунд постигна важна победа над Бохум, Фюлкруг блесна с хеттрик (ВИДЕО)

Рурците победиха своя опонент с 3:1

Дортмунд показа на какво е способен, обърна и победи "жребчетата" в голов спектакъл (ВИДЕО)

Рурците надвиха адашите от Борусия с 4:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки