ТРИЛЪР! Юве победи Рома в невероятно зрелище (ВИДЕО)

Двата тима сътвориха спектакъл със седем попадения

ТРИЛЪР! Юве победи Рома в невероятно зрелище (ВИДЕО)

Отборите на Рома и Ювентус завършиха при резултат 3:4 на “Олимпико” в сблъсък от 21-ия кръг на Серия "А". Тами Ейбрахам беше точен в 11-ата минута, а Пауло Дибала - в 18-ата. В 48-ата Хенрих Мхитарян върна преднината на домакините, а в 53-ата се разписа и Лоренцо Пелегрини. Гостите сътвориха бърз обрат с голове на Мануел Локатели, Деян Кулушевски и Матия Де Шилио.

Домакините започнаха мача много настървено, като Кристанте, Лоренцо Пелегрини и Ейбрахам не успяха да се разпишат. Федерико Киеза пък се отчете с пропуск за гостите. Така се стигна до 11-ата минута, когато при центриране от корнер Ейбрахам стреля с глава и откри резултата в полза на “джалоросите”. В 14-ата минута те поискаха дузпа за игра с ръка на Матайс де Лихт, но съдията показа, че първо топката е рикоширала в крака на защитника. Малко след това Кристанте шутира от дистанция, но Войчех Шчесни улови топката. В 18-ата минута Дибала получи топката на границата на наказателното поле и с прекрасен техничен удар я прати в противниковата мрежа за 1:1.

Малко по-късно Пелегрини също пробва техничен шут, който обаче попадна в ръцете на Шчесни. Постепенно темпото на игра спадна, а в 32-ата минута Деян Кулушевски замени Киеза, който получи травма в лявото си коляно след влизане на Крис Смолинг в краката му. В 42-ата минута именно Кулушевски стреля с глава, но го направи неточно. В добавеното време на първата част Хуан Куадрадо си изкара жълт картон и така ще пропусне мача за Суперкупата на Италия срещу Интер. Точно преди почивката Смолинг отправи удар с глава, като топката се удари в бедрото на Ейбрахам и излетя над вратата.

Второто полувреме започна по отличен начин за домакините. В 48-ата минута Мхитарян опита далечен удар, който рикошира в Де Шилио и прехвърли Шчесни, за да се озове в мрежата за 2:1. Само пет минути по-късно преднината на "джалоросите" се увеличи. Тогава Пелегрини изпълни прекрасен пряк свободен удар, при който прати топката в близкия горен ъгъл на вратата. “Бианконерите” обаче не се предадоха и сътвориха невероятен обрат в рамките на 8 минути.

В 70-ата резервата Мората центрира, а Локатели намали изоставането им с точен удар с глава. В 72-ата минута Кулушевски реализира изравнителното попадение. Страничният съдия веднага вдигна флага за засада, но ВАР показа, че такава няма и така голът остана.

В 77-ата минута Смолинг допусна грешка в опита си да избие топката, което даде шанс на Де Шилио да я насочи в близкия долен ъгъл на вратата за 4:3 в полза на Юве.

В 80-ата минута Де Лихт за трети път в мача игра с ръка, което доведе до негов втори жълт и съответно червен картон, както и до дузпа за римляните. Шчесни обаче спаси изпълнението на Пелегрини от бялата точка.

Рома - Ювентус 3:4
1:0 Ейбрахам 11 
1:1 Дибала 18 
2:1 Мхитарян 48
3:1 Пелегрини 53
3:2 Локатели 70
3:3 Кулушевски 74 
3:4 Де Шильо 77

Рома: Патрисио, Ейбрахам, Афена-Гиян, Кристанте, Ибанес, Мейтланд-Найлс, Мхитарян, Пелегрини, Смолинг, Верету, Вина;

Ювентус: Шчесни, Бентанкур, Киеза, Куадрадо, Де Лихт, Де Шильо, Дибала, Кийн, Локатели, МакКензи, Ругани;

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

УЕФА говори за сигурността на Евро 2024

Ето какви мерки са взели от централата

Гуардиола е взел решение за бъдещето си

Вижте подробности

Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки