Родителите на Ноле се включиха в протестен митинг за Джокович

Феновете в Сърбия очакват да разберат дали тенисистът ще бъде допуснат до "Australian Open"

Родителите на Ноле се включиха в протестен митинг за Джокович

Родителите на Новак Джокович се присъединиха към протестен митинг в центъра на Белград тази вечер в защита на техния син, който все още е в хотел за имигранти.

Феновете на Джокович в Сърбия нервно очакват съдебно заседание, след което ще стане ясно дали той може да играе на Откритото първенство на Австралия по тенис, предава АП.

Виртуалното изслушване в Мелбърн, на което Джокович обжалва отмяната на визата си, идва на фона на нарастващия обществен дебат относно медицинското му освобождаване от строгите правила за ваксинация в Австралия.

Изслушването е в понеделник, а Откритото първенство на Австралия започва на 17 януари.

"Днес е голям ден. Днес целият свят ще чуе истината. Надяваме се Новак да излезе като свободен човек. Изпращаме голямата си любов към него. Вярваме в Новак, но също и в независимата съдебна система в Мелбърн" каза майката на Джокович - Дияна, пред множеството в центъра на Белград.

Бащата на Джокович - Сърджан, каза, че "това се случва, защото ние сме само малка част от света, но сме горди хора".

"Те не могат да ни сломят. Новак е олицетворение на свободата, всичко човешко, което един човек съдържа в себе си. Срам за тях!", добави той.
Дияна Джокович каза, че условията в хотела в Мелбърн, където е задържан сина й, "не са човешки".

"Той дори не закусва. Има стена, в която да се взира и дори не може да види парк отпред или да излезе от стаята", допълни тя.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки