Затворената в същия хотел за имигранти в Австралия като Новак Джокович, а след това депортирана заради отнета виза заради нередовни документи тенисистка Рената Ворачова, проговори за кошмара си.

"Съкилийничката" на сърбина призна, че адвокати са я посъветвали да не обжалва санкцията си и допълни, че не е знаела въобще какви са правата й в тази ситуация.

38-годишната чехкиня каза още, че е влязла в страната без проблеми и е прекарала седмица в Австралия, но след проблема с Джокович, ситуацията й е била преразгледана.
"Всичко се промени, когато той дойде. Не му се сърдя, но е странно, че преди това не бяхме нарушители. Тъжно ми е, че може да се случват подобни неща и то на един от най-големите турнири в света. 

Въпреки всичко се чувствам щастлива, че се прибрах у дома. Там не можех да спя и да ям, както и да тренирам. Беше ужасно.

Пожелавам на Новак Джокович да успее да се пребори и да участва. Все пак и той, и всички ни бяхме там за това да играем, а не да участваме в някакви скрити игри", обяви Ворачова.