Интер спечели Суперкупата на Италия (ВИДЕО)

Шампионите надиграха Ювентус с 2:1 след продължения

Интер спечели Суперкупата на Италия (ВИДЕО)

Шампионът на Италия Интер спечели и Суперкупата за 2021 година, след като победи по изключително драматичен начин Ювентус в битката за трофея. Срещата на "Джузепе Меаца" завърши при резултат 2:1 за домакините, които стигнаха до успеха след продължения, а победният гол падна буквално в последната секунда на добавеното време.
Иначе "бианконерите" първи откриха резултата в 25-ата минута чрез Уестън Маккени, но в 35-ата Лаутаро Мартинес изравни от дузпа, а в 120-ата Алексис Санчес отбеляза победния гол за своя тим.

Симоне Индзаги е избрал да заложи на Лаутаро Мартинес и Един Джеко в атака. Николо Барела, Марсело Брозович и Хакан Чалханоолу пък ще са триото в средата на терена.
Масимилиано Алегри пък е предпочел Алваро Мората, Деян Кулушевски и Федерико Бернардески в предни позиции. В средата на терена пък ще действат Адриен Рабио, Мануел Локатели и Уестън Маккени.

Още в 1-ата минута Интер стигна до голова възможност. Иван Перишич центрира отляво и Един Джеко стреля с глава отблизо, но над вратата.
След това в 6-ата минута дойде още по-добра възможност за "нерадзурите". Този път Стефан де Фрай отправи изстрел с глава след центриране от корнер и бе доста близо до гола.
Две минути по-късно и Лаутаро Мартинес се озова на добра позиция в пеналта, но ударът му не се получи и мина встрани от вратата.
В 11-ата минута Николо Барела опита да си изпроси дузпа, падайки след сблъсък с Джорджо Киелини в наказателното поле, но съдията бе категоричен, че за подобно единоборство няма как да посочи бялата точка.
В 22-ата минута и Федерико Бернардески се строполи в наказателното поле, след като направи опит да финтира съперник, но и в тази ситуация нямаше как да бъде отсъдена дузпа.
Ювентус обаче откри резултата с една от първите си по-добри възможности в мача. Алваро Мората овладя една топка до аутлинията, направи финт и центрира във вратарското поле, където Уестън Маккени бе забравен от защитниците и с глава прати топката в мрежата за 0:1.
Интер отговори с мощен шут на Чалханоолу в 29-ата минута, който обаче бе доста далеч от целта.
Турчинът оправи мерника и отправи много по-добър изстрел две минути по-късно, но пък и Матия Перин внимаваше и улови топката.

В 34-ата минута Интер получи дузпа. Джеко изпревари Де Шилио в наказателното поле, който го изрита в гръб и този път нямаше как съдията да не посочи бялата точка. Лаутаро Мартинес изпълни безпощадно наказателния удар и направи резултата 1:1.
Симоне Индзаги

Второто полувреме започна с прекрасно положение за Бернардески, след като топката бе върната към него и той стреля от движение, но покрай вратата.
Бернардески си изработи още един шанс в 50-ата минута, като тръгна от крилото на скорост, премина през няколко играчи не съперника, но накрая загуби баланс и ударът му мина над вратата.
Интер обаче бързо се окопити и в 58-ата минута имаше прекрасна възможност. Чалханоолу центрира към Дъмфрис, който стреля с глава от малък ъгъл, като доста затрудни Перин, който все пак успя да укроти топката с помощта на гредата.
В 69-ата минута Лаутаро Мартинес надигра Киелини при едно центриране в наказателното поле и стреля отблизо с глава, но не успя да постигне желания резултат.
В 76-ата минута Алекс Сандро се бе включил в атака и шутира, като топката мина доста близо до гредата.

В заключителните минути на редовното време и двата тима действаха предпазливо и в крайна сметка логично се стигна до продължения.
В 96-ата минута Интер стигна до страхотна възможност. При едно центриране от корнер Алексис Санчес бе оставен непокрит и стреля с глава покрай вратата. Междувременно Киелини и Де Фрай се сборичкаха на голлинията, като и двамата използваха непозволени прийоми в битката за позиция, но не последва наказание за никой от тях.
След това в 101-ата минута Пауло Дибала се озова на добра позиция фронтално пред вратата, но ударът му не се получи и отиде далеч встрани.
И когато всички очакваха изпълнения на дузпи Алексис Санчес донесе успеха на Интер. Той се възползва от грешка в защитата на Ювентус и с десния крак прати топката в мрежата 2:1.

 

 


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки