Иван Василев: Локо София е един от малкото клубове, на които държавата не помага

"Хабят се много нерви, защото не е никак лесно, но трябва търпение", заяви той

Иван Василев: Локо София е един от малкото клубове, на които държавата не помага

Собственикът на Локомотив (Сф) - Иван Василев - коментира ситуацията около осветлението на стадиона в столичния квартал "Надежда".

 "Около осветлението на стадиона имаше оферти от различни компании. Една от тях е за 777 000 лева. Това е една много висока сума и вероятно ще трябва да изтегля кредит. Дано от банката ми отпуснат такъв. Локомотив София има нужда от това да си играе мачовете на собствения стадион. Няма кой да ни помага и не мисля, че ще се стигне дотам. Ние сме един от малкото клубове, на които държавата не отпуска средства. На някой други отбори се помага, но на нас не. Принудени сме да се справяме сами и търсим различни начини това да се случи. Хабят се много нерви, защото не е никак лесно, но трябва търпение. Имаме разрешение за построяването на това осветление.
 
"Много е различно, когато играем в "Надежда". Феновете са зад отбора и го подкрепят. Имаше мачове във Втора лига, на които присъстваха по 4000 човека. Например срещата с Миньор Перник. Тогава дойдоха много хора. Вижда се, че когато играем на собствен стадион привържениците са зад отбора. Като играем на "Васил Левски" или друг стадион идват в пъти по-малко зрители, по 100-200 човека, което е недостатъчно. Освен това и наемът на съоръженията е висок. Условията на националния стадион са перфектни, но я няма магията, която е на "Локомотив". Това липсва изключително много на всички. Ако се върнем на собствен терен всичко ще бъде по-различно", категоричен е Василев. 

Той заяви, че "железничарите" са един от малкото клубове, които нямат забавени плащания. "Някъде да сте чували, че имаме забавени плащания? Няма такива. Напълно изрядни сме и към НАП, и към футболисти, треньори и други служители в клуба. Ние сме един от малкото клубове, които могат да се похвалят с това нещо. Пожелавам си и през тази година да бъде така. Вярвам, че Локомотив ще успее да се спаси. Стигнахме до привличането на добри играчи. Симеон Славчев е футболист с много голям опит и ще помогне много на отбора. Сигурен съм, че ще стане дори по-добър състезател и ще израсне. В клуба го има локомотивския дух, а това е в основата на успехите, които ще дойдат", завърши Василев пред "Мач Телеграф". Той е под карантина, след като съпругата му е дала положителна проба за коронавирус.

Вратарят на Локомотив (София) ще пренощува в разградската болница (ВИДЕО)

Александър Любенов бе изнесен на носилка от терена по време на мача с Лудогорец

Дончич: Тренирахме едно, а на мача се получи обратното

Треньорът на Локо (София) се оправда с многото кадрови проблеми

Първо в NS: Балъков фаворит за Локо София

Треньорската рокада все по-вероятна в "Надежда"

Локо София взе бивш таран на Сент Етиен

Маи идва в "Надежда" като свободен агент

Дончич се закани на Левски след отпадането за Купата

Треньорът на Локо (София) се надява тимът му да изненада "сините"

Спартак (Варна) шокира Локо (София) след дузпи и е първият 1/4-финалист за Купата (ВИДЕО)

Варненци бяха убедителни при наказателните удари

Черно море ще гони върха в „Надежда“

„Моряците“ гостуват на Локо Сф

Дончич: Щеше да е идеално да вземем точка от Лудогорец

Треньорът на Локо София призна класата на противника

Дончич след дебюта: Вече изглеждаме като отбор

„Това е двоен успех за нас“, каза новият треньор на Локо Сф

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки