В БРАЗИЛИЯ: Разкриха детайли по трансфера на Гарсес в ЦСКА

Ако "червените" решат да откупят крилото, ще плати сума според това какъв е моментът

В БРАЗИЛИЯ: Разкриха детайли по трансфера на Гарсес в ЦСКА

Бразилските медии разкриха детайлите по сделката на ЦСКА за привличането на нападателя Маурисио Гарсес, който пристига на "Българска армия" под наем от тима на Бруске.

Втородивизионният бразилски тим ще продължи да притежава 60% от правата на Гарсес, а останалите 40% са на отбора от Вале до Итахай. Договорът на нападателя с отбора от Санта Катарина изтича в края на 2026 година, след като наскоро той го преподписа.

Директорът на Бруске Андре Резнини заяви, че тимът ще получи финансова компенсация от ЦСКА за наема на футболиста, а по време на престоя си на "Българска армия" родният гранд ще плаща цялата заплата на Гарсес, която е по контракта му с бразилския клуб.

Ако ЦСКА прецени да откупи крилото, ще плати сума според това какъв е моментът. Ако "червените" откупят футболиста в средата на трансферния прозорец, ще платят за него 550 000 долара. Ако това се случи през януари 2023 година, сумата ще е 600 000 долара, а ако решението се вземе в края на наемния период, сумата е 650 000 долара.

Посочените суми ще бъдат за 80% от правата върху футболиста, а останалите 20% ще останат за Бруске в случай на продажбата на Гарсес от ЦСКА в друг клуб.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки