Италианци ще помагат на Царско село

Вижте подробности

Италианци ще помагат на Царско село

Италианците, които искаха да купят Ботев Враца и Берое, водят преговори с Царско село. Новината бе потвърдена пред колегите от dsport, от италиански източници.

Ако бъде постигната сделката със Стойне Манолов, ще бъде първоначално до края на сезона, като не става въпрос за купуването на клуба. При успешен развой на преговорите начело на "царете" ще застане италиански треньор, а множество футболисти от чужбина ще акостират на "Арена Царско село".

Царско село трябва да играе контрола срещу Сливнишки герой в четвъртък, 20 януари от 12 часа.

Представителите на италианско-швейцарския фонд са двама сериозни футболни агенти Антонино Имборджа и Дино Сако, а техен адвокат е Томазо Маниконе.

63-годишният Имборджа има много богата визитка. Той е родом от Палермо, има футболна кариера, като е играл за отборите на Лече, Реджана и Каляри. През 2009 година Имборджа придобива белгийския Юпен, който след това печели промоция в белгийския футболен елит. Той запазва контрола над клуба до юли 2011 година, като същевременно заема нови мениджърски позиции в Италия. В Белгия той успя да напише историята на Юпен, помагайки за изграждането на новия стадион, който се превръща в едно от бижутата на местната лига.

През 2009/10 е назначен за спортен директор на Пиаченца. След това става такъв в тима на Гросето, след което е нает за пазарен консултант от Парма. Той заема тази длъжност до декември 2013 година, когато подава оставка.

В края на 2014 година е назначен за изпълнителен директор на Варезе в Серия Б. Той напуска тима през лятото на 2015 година, заявявайки, че е бил измамен относно дълговата ситуация на компанията, която фалира малко след това. Имборджа твърди, че е разбрал за това едва след встъпване в длъжност.

През декември 2015 година е назначен за технически консултант на Павия, позиция, от която е освободен през март 2016 година.

През 2019 година създава „Sport Agency Futura“ в Лугано – спортна адвокатска и брокерска компания.

Дино Сако представлява предимно подрастващи таланти, които излизат от академията на Интер.

Томазо Маниконе е техният адвокат консултант, който е син на помощник треньора на Бордо Владимир Петкович – Антонио Маниконе. Двамата работят заедно още от престоя на Петкович в Лацио, а след това са екип и в националния отбор на Швейцария.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки