ПРОПАДАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА: Челси се издъни и срещу Брайтън! (ВИДЕО)

Лондончани са без победа в четири мача от Висшата лига

ПРОПАДАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА: Челси се издъни и срещу Брайтън! (ВИДЕО)

Челси продължава с издънките. Тимът не успя да спечели четвърти пореден мач от Висшата лига, след като стигна само до 1:1 при гостуването си на Брайтън. Така лондончани пропуснаха да си върнат второто място в класирането. Те изостават с точка от Ливърпул, но имат и два мача повече. "Чайките" са на девета позиция.

Само три минути след началото Брайтън можеше да излезе напред в резултата, но удар на Модер мина встрани от дясната греда на Кепа. В 15-ата Сесар Аспиликуета стреля технично, но Санчес внимаваше и изби в ъглов удар.

Челси поведе в 29-ата минута. Хаким Зиеш се озова на добра позиция и прати топката в долния ляв ъгъл на Санчес - 0:1!

До края на първите 45 минути нито един от двата отбора не успя да стигне голова възможност. Лондончани обаче успяха да контролират играта и убият окончателно първоначалния устрем на Брайтън.

Втората част започна с възможност за Уелбек, но ударът на нападателя излезе в аут. Тимът на Брайтън продължи да бъде по-настоятелен и така се стигна до 60-ата минута, когато удар и последвал рикошет принудиха Кепа Арисабалага да демонстрира класа. При последвалия корнер обаче неговите съотборници изпуснаха централния защитник Адам Уебстър и той с глава вкара за 1:1.

Лондончани се хвърлиха да търсят второ попадение. За малко обаче можеше да бъдат отново наказани. За съжаление на домакините резервата Нийл Мопе не успя да засече хубаво подаване в 68-ата минута. Последва още една важна намеса на Кепа.

В 73-ата Лукаку да излезе на позиция за гол, но ударът му беше блокиран. Тухел прибегна до смените чак в 81-ата минута и изъврши три наведнъж. И това обаче не помогна на тима му да стигне до успеха.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки