Десподов: ЦСКА е основният ни конкурент за титлата, но Лудогорец има по-добрите футболисти

"Очаквах да спечеля наградата за футболист номер 1 на България, 2021-а е най-силната ми година"

Звездата на Лудогорец Кирил Десподов заяви, че 2021 година е най-силната до този момент в неговата кариера. Той не скри, че иска да играе в Европа.

„Разбира се, че очаквах да спечеля наградата „Футболист на годината“. Доста постигнах през миналата година. Бях много щастлив, когато ме обявиха мен за номер 1.

Мартин Камбуров заслужава респект и уважение за това, което постигна.

Моето лично мнение е, че това е най-силната ми година, 2021 година – шампион на България, Суперкупа, бяхме на крачка от Шампионска лига, влязохме в групите на Лига Европа, изиграх 57 официални мача с тези от националния отбор, вкарах приличен брой голове, доста асистенции.

Съжалявам много, че не успях да играя в първия мач срещу Малмьо, защото бях наказан заради картони. Много ме е яд, че не можах да помогна на отбора. Трябва да приемем нещата и да продължа напред.

Ентусиазмът на отбора падна след мачовете с Малмьо. Имаше много голямо разочарование във всички нас, защото бяхме на крачка от влизане в Шампионска лига. Целите на Лудогорец винаги са били да играе в Шампионска лига и да бъде шампион. Имаше разочарование и се получи този спад в играта. Нашето представяне в групите на Лига Европа не отговаря на това, което трябва да бъде. Тази година нещата ще бъдат много по-добре. Работим много усърдно, за да се променят нещата. Вижда се къде има грешки. Радвам се, че мога да работя с такива професионалисти.

„Абсолютно никой не очакваше да загубим от Пирин. Да допуснем пет гола като домакин, беше голям шок за нас. Поражението от ЦСКА в края на годината беше неприятно, защото ако бяхме победили, щяхме да водим с доста точки напред.

Трябва да приемем това нещо, да оставим всичко лошо, което се е случило през миналата година. Трябва да извлечем само хубавите неща, да работим върху тях, да надграждаме и да ги подобряваме, за да може да имаме по-големи успехи.

ЦСКА в момента е основният конкурент за титлата на Лудогорец, но нашият отбор стои много по-добре на терена и има по-добрите футболисти. Нека да не правим някакви грандиозни изказвания, а да се съсредоточим върху работата в момента, да се подготвим по най-добрия начин и след това вече да приложим работата от тази подготовка в мачовете от първенството.

Претръпнах от отношението на феновете на ЦСКА към мен. Вече мина доста време. Те не спират да показват „любовта“ си към мен. Това си е техен проблем. Не обръщам внимание, защото оставам нещата назад в изминалата година. Нека мислим позитивно и нека бъдем добри хора. Много е важно да бъдем добри хора.

Много съм щастлив в Лудогорец. Хората тук ме уважават и ценят. Дали ще се стигне до трансфер е божа работа. Не го мисля, защото в момента изцяло съм фокусиран върху подготовката. Добре знам, че за един футболист е много важно да направи добра подготовка, за да няма контузии. Ако има официална оферта, която да удовлетворява мен и клуба, разбира се, че ще седнем, ще помислим, ще анализираме нещата и ще вземем всички заедно най-доброто решение за мен и за клуба. Казал съм и преди, че искам да изляза да играя в чужбина, някъде където ще ме уважават и където ще ми дават шанс за изява. Не се затормозявам с това нещо.

За момента не бих отишъл в арабските емирства. Не мисля за Китай. Според мен ми е рано, но нека не казваме никога, защото нищо не се знае в този живот. Не се знае какво ще се случи утре. Ако е нормална оферта, не бих приел нито Китай, нито Саудитска Арабия. Искам да пробвам в Европа отново. Мисля, че съм на добра възраст – 25 години. Това може би са ми най-добрите години.

Радвам се, че Антон Недялков се възстановява добре и скоро ще го видим обратно в игра.

Моите отзиви за треньора Анте Шимунджа са добри. Това, което виждам до момента е, че е силен характер. Нека започнат мачовете и първенството, за да видим как ще е. Очарован съм от неговата работа. Нека видим занапред как ще е. Не искам да правя сравнения, защото всеки треньор е различен като работа и като личност.

Много съм щастлив, че сме повече българи. Радвам се, че Спас Делев дойде. Той е добър футболист и ще помогне със сигурност на отбора. Конкуренция ми е, но това не ме притеснява, а ме мотивира. Всеки ще се раздава на максимум.

Младите правят грешки. Има футболисти, които имат шанс да се докажат в Лудогорец, но най-важното е и да им се даде шанс“, каза Кирил Десподов пред Дарик.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки