Слави Костов: Левски е най-големият клуб, за мен бе чест!

"От Стоилов и Сираков няма по-точни хора за Левски", заяви той

Слави Костов: Левски е най-големият клуб, за мен бе чест!

Станислав Костов е един от нападателите в родното първенство, който притежава отличен нюх и позициониране пред гола. Таранът защитава в момента цветовете на Пирин, а през есента реализира 6 попадения за „орлетата“. „Мач Телеграф“ се свърза с него, за да сподели очакванията си през пролетта, където за благоевградчани целта ще е да останат в елита на България. Той се върна и към спомените си с фланелката на Левски.

Слави, как си? Как върви подготовката за пролетния дял от първенството?
– Добре съм. Всичко е наред. Подготвяме се усилено за предстоящия дял от първенството. Пред нас има сериозна задача, а именно да останем в елита на България.

-Това ли е основната цел пред вас през пролетта?
– Да! Това ни е основната цел, която няма да постигнем лесно, но смятам, че ще се справим. Разбира се, всички искаме да вдигнем нивото и да се представим по-добре. Да задържим една добра форма и да оправдаем големите очаквания на нашите привърженици. Победите са ключът към това Пирин да се спаси през пролетта. Честно казано, не очаквам да имаме проблеми в мачовете и ще успеем да постигнем целта си.

– Доста опитен състав сте, доказани имена в България. В редиците ви са Станислав Манолев, Николай Бодуров, Светослав Дяков, Петър Занев и др. Не е ли странно, че се борите за оцеляване? Как си го обясняващ ти?
– Да. Странно е. Като погледнеш какви единици има в редиците ни, нямам обяснение защо така се случи. Сигурен съм, че през пролетта ще се вдигнем и ще покажем едни много по-добри резултати, за да зарадваме нашите фенове. Всички работим в тази посока. Пирин ще бъде различен отбор!

– Лесно ли се работи с Радослав Митревски и Петър Михтарски?
– С тях се познаваме от доста време. Да, лесно работим заедно. Те вкараха различни идеи и това даде резултат в последните два мача през есента. Срещу ЦСКА (1:1) и победата над Лудогорец в Разград (5:3). Определено внесоха необходимата свежест и ще се опитаме да задържим нивото от тези два мача и през предстоящите срещи.

– Как е настроението и колектива в съблекалнята на отбора?
– Настроението е много добро. Колективът също е супер и всички сме задружни.

– Ще успеете ли да покажете прословутият „пирински дух“?
– Разбира се, че ще го покажем. Последните два мача го направихме и ще продължим да го правим и в следващите.

– Няма как да не те попитам, следиш ли случващото се в Левски?
– Следя всички. Левски дори с по-голям интерес по разбираеми причини. Винаги съм се вълнувал от случващото се при „сините“.

– Ще успее ли клуба да се спаси предвид финансовата криза?
– Ами според мен, те вече се стабилизираха. Започнаха да излизат от дупката, в която бяха изпаднали. Показаха по-добър футбол в последните срещи. Пожелавам им да се вдигнат и да се случват нещата в отбора с лекота.

Кой мач със „синята“ фланелка винаги ще си спомняш?
– Ще си спомням всичките. Това беше един прекрасен период от моята кариера. За мен Левски е най-големият клуб в България и мога само да се радвам, че съм бил част от него. За мен беше чест. Същото важи, разбира се, и за Пирин. Аз оттук тръгнах и съм щастлив, че съм част от „орлите“.

– Какво е чувството да вкараш на ЦСКА?
– Ха-Ха, невероятно е! Неописуемо е! Беше хубав гол с пета. Винаги ще си го спомням.

– Би ли се завърнал някой ден отново на „Георги Аспарухов“?
– Да съм честен, Левски вече разчита на млади футболисти. Аз не съм първа младост и си мисля, че ми мина времето. Разбира се, ако получа оферта, няма да я откажа и бих се върнал в Левски.

– Какво би казал на феновете на „сините“?
– Да са живи и здрави! Това е най-важното! Да продължават да подкрепят отбора и момчетата независимо от резултатите. Тези играчи и ръководството имат нужда от тяхната подкрепа. Едва ли има по-точни хора за Левски от Стоилов и Сираков. Нека продължават да пълнят стадионите и да са зад отбора. Феновете на този клуб са невероятни. Те спасиха Левски от фалита. Надявам се под ръководството на Стоилов играчите да се отблагодарят на привържениците и да ги зарадват с трофеи и участие в Европа.

– Прави ли ти сериозно впечатление някой от отборите в България през този сезон?
– Не мога да кажа. Не съм видял кой знае какъв прогрес при някой. Всички отбори у нас са сравнително на едно ниво.

– Как ти се струва нивото на футбола у нас?
– Нивото е добро. Някои хора са на мнение, че е ниско, но е факт, че идват много играчи в нашето първенство и не могат да се справят. Това само по себе си говори много.

– Мислиш ли за трансфер в чужбина?
– Честно казано не. Концентриран съм изцяло върху Пирин и подготовката, която водим сега. А и няма оферти от чужбина. Ако има, бих я разгледал, но със сигурност няма да я приемам на всяка цена. Вече не съм първа младост.

– Симпатизираш ли на някой чуждестранен отбор?
– Харесвам Интер. Фен съм и съм ходил и на мач срещу Милан. Ако не се лъжа завърши 2:2, а атмосферата на „Джузепе Меаца“ беше невероятна.

– Как успяхте да победите Лудогорец с 5:3 и то в Разград?
– Честно казано, не знам какво се случи срещу Лудогорец. Може би и те ни подцениха, но през целия полусезон нямахме късмет, а точно в този мач ни се усмихна и почти всеки удар беше гол. Това е голям успех за Пирин. Никой друг български отбор не може да се похвали с такъв резултат, постигнат в Разград.

– И за финал, какво обичаш да правиш през свободното си време?
– Имам две прекрасни деца и жена до себе си. Обичам да си прекарвам времето с тях. Например се разхождаме някъде и по този начин си запълвам свободното време. Харесвам времето прекарано с тях.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки