ОБЗОР: Борусия Д с трета поредна победа, Холанд се контузи (ВИДЕО)

Леверкузен разби Аугсбург, вижте резултатите от днешните мачове в Бундеслигата

ОБЗОР: Борусия Д с трета поредна победа, Холанд се контузи (ВИДЕО)

Борусия Дортмунд записа трета поредна победа в Бундеслигата. "Жълто-черните" спечелиха с 3:2 гостуването си на Хофенхайм и се доближиха на три точки от лидера Байерн, който обаче е с мач по-малко. Лощата новина за Дортмунд е контузияна Ерлинг Холянд, който в 63-тата минута беше заменен от Аксел Витсел. Голмайсторът напусна терена, като видимо изпитваше болка.

Борсия поведе още в шестата минута при първата си голова възмогност. Холанд беше изведен на чиста позиция и не сбърка. До почивката Хофенхайм натисна в търсене на изравнителния гол. В 11-ата минута късметът покри „жълто-черните“. Жоржиньо Рютер засече с глава центриране от ъглов удар, но топката срещна страничния стълб. Десетина минути по-късно удар с глава на Крис Ричардс срещна напречната греда. Малшансът на домакините приключи в края на първата част, когато те най-сетне стигнаха до изравнителния гол. Крамарич матира Кобел за 1:1.

В 55-ата минута главният съдия отсъди дузпа в полза на Дортмунд, но след намесата на VAR коригира решението. Три минути по-късно Дортмунд върна преднината си. Дониел Мален комбинира с Марко Ройс, който прати топката в мрежата. В 66-ата минута домакините усложниха задачата си, след като Раум ди отбеляза автогол. В 77-ата минута Хофе отново върна интригата. Мунас Дабур изведе Рютер на чиста позиция. С прецизен удар той се разписа за 2:3. До края обаче Дортмунд съхрани аванса си от един гол и се поздрави с крайния успех.

Леверкузен разби с 5:1 Аугсбург у дома. За "аспирините" това бе втори последователен успех, благодарение на който те запазиха третото място в класирането.

Карим Белараби откри резултата в осмата минута, а Муса Диаби удвои аванса на Байер в 24-ата. Арне Майер върна едно попадение след малко повече от час игра, но отговорът на домакините бе светкавичен и съкрушителен. Два нови гола на Диаби в следващите пет минути оформиха хеттрика на французина. Влезлият като резерва Лукас Аларио оформи крайното 5:1 в 81-ата минута.

РЕЗУЛТАТИ

Борусия М - Унион Берлин 1:2

Леверкузен - Аугсбург 5:1

Фрайбург - Щутгарт 2:0

Гройтер Фюрт - Майнц 2:1

Хофенхайм - Борусия Д 2:3

От 19,30 ч.
Бохум - Кьолн

Борусия М - Унион Берлин 1:2

Фрайбург - Щутгарт 2:0

Гройтер Фюрт - Майнц 2:1

Леверкузен - Аугсбург 5:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки