ПРИКАЗКАТА ПРОДЪЛЖАВА: Гамбия е на 1/4-финал в дебюта си на КАН (ВИДЕО)

Защитникът на Ботев Па Конате не можа да помогне на Гвинея

ПРИКАЗКАТА ПРОДЪЛЖАВА: Гамбия е на 1/4-финал в дебюта си на КАН (ВИДЕО)

Гамбия продължава със страхотното си представяне на турнира за Купата на африканските нации. Тимът спечели с 1:0 срещу Гвинея и се класира за 1/4-финалите още в дебютното си участие в надпреварата

Левият бек на Ботев (Пловдив) Па Конате игра 83 минути, но не можа да помогне на тима си да се спаси от поражението. Новото попълнение на Левски - Ноа Сонко Сундберг, пък дори не бе в групата на Гамбия.

В 39-ата минута Мохамед Байо стигна до топката в наказателното поле и стреля към долния ляв ъгъл, но стражът на Гамбия спаси брилянтно. В заклучителните секунди на Гамбия имаше шанс да вкара, но Ебрима Дарбое стреля покрай вратата на Али Кейта.

През втората емпото на играта се повиши значително. Момчетата на Том Сайнтфит опитваха по-често да застрашат вратата на Гвинея и усилията им бяха ознаменувани с успех в 71-ата минута.

Тогава Юсуфа Боб пусна към Муса Бароу. Нападателят пое брилянтно топката, като с първото си докосване елиминира защитник на Гвинея и със силен удар по земя прати топката в мрежата.

Шест минути по-късно гол на Ибрахима Конте от Гвинея не бе зачетен заради засада. Гвинейците продължиха да натискат в опит да изравнят и „скорпионите“ трябваше да се бранят.

В 87-ата минута нещата за Гамбия се влошиха, след като влезлият като резерва 15 минути по-рано Юсуфа Нжие си изкара втори жълт картон и остави своите с човек по-малко на терена.

Гвинея обаче така и не успя да се възползва, като с пропуски се отчетоха Ибрахима Жозе Канте, като първият бе изгонен от Амин Мохамед Омар с втори жълт картон в 94-ата минута.

Така на 1/4-финалите Гамбия ще се изправи с победителя от сблъсъка между домакините от Камерун и Коморските острови.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки