Сензациите в пресата: Новият в ЦСКА дошъл безплатно

Вижте всичко най-интересно тук

Сензациите в пресата: Новият в ЦСКА дошъл безплатно

Тема Спорт: ЦСКА взел Морено като свободен агент

ЦСКА не е заплатил трансферна сума за второто си зимно попълнение Браян Морено. 22-годишният колумбиец пристигна на “Армията” като свободен агент, след като в края на годината е приключил отношенията си с Атлетико Уила.

През есента офанзивният футболист изигра 19 двубоя с екипа на единствения клуб, чиито цветове е защитавал досега през кариерата си, като в тях отбеляза три попадения и бе сред най-добре представилите се играчи на тима. Силните му изяви обаче не помогнаха на Атлетико, който завърши на последно място в колумбийския елит и изпадна в Примера Б.Морено на два пъти е участвал и е печелил промоции с клуба във второто ниво на местния футбол. При третото изпадане обаче нападателят, който вече е утвърден играч в колумбийския елит, е разтрогнал договора си с клуба по взаимно съгласие. Именно такава е била договорката между двете страни в началото на кампанията, когато отново към Морено е имало силен интерес от други отбори. Той не е стихнал до зимата, като в началото на януари колумбийските медии смятаха офанзивния футболист, който може да действа както на върха на атаката, така и по двата фланга, за сигурно ново попълнение на местния гранд Милионариос. В момента при вицешампионите тече голямо обновяване на състава, а на този етап тимът е привлякъл петима нови играчи и се е разделил с още толкова.

Морено действително е бил много близо до подпис с водения от Алберто Гамеро отбор, но тогава се е появило предложението на ЦСКА. То е било доста по-добро от финансова гледна точка, а освен това е дошло в точния момент за Морено, чието желание било да продължи кариерата си извън границите на родината. Това ще е първият престой на колумбиеца вклуб извън Южна Америка, като същото се отнася и за другото зимно попълнение на “червените” - Маурисио Гарсес.


Тема Спорт: Мъри ще пита Наско защо няма заплати

Футболистите на Левски пак са на прага на тримесечен цикъл, без да получат заплати. Подобна е ситуацията и със служителите и персонала на клуба. Последно на играчите били преведени възнаграждения за октомври. А с наближаването на февруари ще станат три поредни месеца без пари. На "Герена" са наясно, че при затваряне на този цикъл от три месеца всеки от футболистите може много бързо да разтрогне договора си с Левски по вина на клуба и да отиде някъде, където ще получава редовно заплатата си. От ръководството нямат послания от играчи, които смятат да предприемат подобни действия, но пък съществуват притеснения, че всяко търпение си има граници. 

Очаква се разговори на тази тема да бъдат проведени към края на седмицата. Утре към подготвителния лагер на тима в турския курорт Белек трябва да се присъедини собственикът на клуба Наско Сираков. Самият той е уверил Станимир Стоилов при преговорите през лятото, че от януари тази година заплатита повече няма да се бавят. Това бе подкрепяно и от бещания на силните хора от генералния спонсор. Треньорът вероятно ще повдигне въпроса пред шефа си още утре вечерта. Мажоритарният собственик е наясно, че така няма как да се продължи напред, а в същото време не се очертават нови източиници на приходи. Стоилов и екипът му също се движат много назад със заплащането, довериха от "Герена". Същото се отнася и за кредитори и финансови и данъчни институции. А спонсорският ангажимент на Палмсбет стига само за погасяване на вноските по най-старото задължение към НАП, което е 143 хиляди лева.

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки