Циципас разби Синер за трети полуфинал на Australian Open (ВИДЕО)

Докторът ми каза да не пътувам за Австралия, но аз успях да го опровергая, разкри световният №4

Циципас разби Синер за трети полуфинал на Australian Open (ВИДЕО)

Стефанос Циципас достигна до третия си полуфинал на Australian Open, след като победи Яник Синер с 6:3, 6:4, 6:2 за само 2 часа и 6 минути на корта. Срещата беше прекъсната в началото на втория сет, за да бъде затворен подвижния покрив, след като заваля дъжд в Мелбърн.

Циципас бе спечелил два от трите мача помежду им до момента, но и трите бяха на клей. С оглед на формата и показаното до момента очакванията бяха двубоят да бъде много равностоен. Още от първата минута обаче гъркът изглеждаше като човек с мисия. Много агресивната му игра като че ли хвана младока неподготвен и без ясна идея как да преодолее съперника си.

Циципас бе прекарал много повече време на корта до този момент като четири сета в четирите си мача, но това в никакъв начин не си пролича. Гъркът минаваше с лекота през сервис геймовете си като в хода на целия мач не даде нито един шанс за пробив на съперника като в същото време демонстрира забележителна ефективност – 4 от 4 при брейкболите си.

„Знаех, че се изправям срещу един много стабилен играч. Бях много стабилен в играта си. Не очаквах да се представя толкова добре. Сервисът ми работеше добре. Имайки и тази публика зад гърба си, това те вдъхновява“, каза световният №4 в интервюто на корта. „Моят съперник днес нямаше същият опит и това изигра своята роля. Последните години изиграх такива мачове със силни съперници. най-важното е да бъдеш скромен, смирен, това е началото, оттам се започва.“

Относно промяната в хода на мача и поставянето на подвижния покрив, гъркът коментира: „Условията се промениха, топката не отскачаше толкова високо, но се адаптирах и се получи. Докторът ми със сигурност гледа сега. Той ми каза да не пътувам за Австралия, но аз успях да го опровергая.“

Циципас е на общо петият си полуфинал в турнирите от Големия шлем като до момента никога не е губил четвъртфинал. Преди година той загуби на полуфинал от Даниил Медведев, а сега е възможно да получи шанс за реванш. За целта първо руснакът трябва да победи Феликс Оже-Алиасим.

Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки