Ливърпул взима колумбиец за 45 милиона евро

Англиският клуб ще плати и 15 милиона евро бонуси на Порто

Ливърпул взима колумбиец за 45 милиона евро

Колумбийският футболист Луис Диас ще бъде ново попълнение на Ливърпул. Футболистът на Порто се очаква в следващите часове да премине задължителните медицински прегледи, които ще му бъдат направени в клиника в Баранкия, за да може сделката да бъде финализирана.

Според информациите, Порто е склонил да продаде колумбийския национал за 45 милиона евро плюс 15 милиона допълнителни бонуси. Португалското издание „Record“ обяви, че Порто и Ливърпул вече са постигнали споразумение относно трансфера на колумбийския национал. 25-годишният футболист в момента е на лагер с националния отбор на Колумбия и това е причината медицинските прегледи да му бъдат направени в Баранкия.

Прегледите ще бъдат направени в следващите часове преди Диас да парафира своя контракт. Както е известно, трансферният прозорец в Европа приключва в понеделник вечер, а от щаба на „червените” правят всичко възможно да финализират сделката час по-скоро. Според португалското издание „O Jogo“ не е ясно дали футболистът ще премине веднага в Ливърпул или сделката между двата отбора ще бъде валидна за лятото.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки