Престъпен рефер спря Локо Сф за победа срещу сърби (ВИДЕО+СНИМКИ)

Симеон Славчев и Върджил Пинсон вкараха в последната контрола на тима в Турция

Престъпен рефер спря Локо Сф за победа срещу сърби (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив (София) завърши наравно - 2:2, със сръбския Спартак (Суботица) в последната си контрола от лагера в Турция. За "железничарите" точни бяха Симеон Славчев и Върджил Пинсон, а двата гола за сърбите паднаха от дузпи. При втория наказателен удар се стигна до скандал, който завърши с червен картон за Кацаров от Локо и повторно изпълнение на дузпата.

Още в самото начало на срещата Суботица получи правото да изпълни дузпа. След една от първите атаки на сърбите Александър Любенов спъна Райович и съдията посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Срецкович, който без проблем успя да вкара за 1:0 в 9-ата минута.

До средата на първата част двата отбора поддържаха високо темпо, като атаки имаше и към едната, и към другата врата. Чистите положения и ударите обаче не бяха толкова много. В 26-ата минута Селсо Рапосо центрира отдясно, а Симеон Славчев се опита акробатично да нанесе удар със задна ножица. За съжаление на "железничарите" обаче той се размина с топката.

В следващите минути до края на полувреме Локо (София) стоеше по-добре на терена, но така и не създаваше нищо опасно. В 44-ата минута Срецкович стреля, но Любенов успя да улови.

В ответната атака обаче родният тим успя да върне равенството. Стойчо Атанасов пусна хубав пас към Симеон Славчев, който се бе освободил отдясно. Бившият халф на Левски пое добре и от малък ъгъл стреля, за да прониже вратата на сръбския тим и да вкара за 1:1.

Локомотив започна по-активно второто полувреме, а в 47-ата минута Симеон Славчев пусна остро центриране към Димитър Митков, но централният нападател се размина на сантиметри с топката.

Натискът на столичните "железничари" продължи, а атакита следваха една след друга пред вратата на сърбите. В 62-ата минута Крачунов засече топката с глава след корнер, но вратарят на Спартак спаси. 120 секунди по-късно Върджил Пинсон центрира към Селсо Рапосо на далечната греда, който стреля от малък ъгъл, но отново Дулич изби. Малко след това Стойчо Атанасов опита късмета си от далечна дистанция, но неточно.

В 70-ата минута Локомотив заслужено излезе напред в резултата. Селсо Рапосо получи отдясно и центрира добре в наказателното поле, където намери Пинсон. Фланговият нападател успя директно от въздуха да засече кълбото и да вкара от близка дистанция за 2:1.

Десетина минути преди края Рапосо центрира отдясно, а Славчев засече със странична ножица. Ударът му се оказа обаче прекалено слаб и попадна право в ръцете на вратаря. Краси Милошев опита шут от удобна позиция малко по-късно, но прати кълбото високо в аут.

Секунди преди края на срещата Тодорски бе изведен сам срещу вратарят на българите, преодоля го, но точно преди да отправи удар Селсо Рапосо се хвърли на в краката му. Съдията веднага посочи бялата точка. Зад точката застана Тодорски, но ударът му се оказа прекалено слаб и Дамянов успя да улови. Реферът обаче реши, че дузпата трябва да се изпълнява наново и показа директен червен картон на Кацаров заради протестите му. Вторият път зад топката застана Джурасевич, който успя да вкара и да оформи крайното 2:2. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки