Божинов: Все още не съм футболист на Септември

"Смятам, че имам какво още да дам на българския футбол"

Божинов: Все още не съм футболист на Септември

Валери Божинов даде интервю за предаването "Арена спорт", в което говори за своето бъдеще във футбола, националния отбор и битката за президентското място в БФС. Любопитна подробност е, че разговорът с Божинов идва само няколко дни, след като се навършиха 20 години от дебюта му в професионалния футбол. На 27 януари 2002 година Валери изиграва изиграва първия мач в своята кариера, носейки екипа на италианския Лече. Сега, 20 години по-късно, Божинов вече наближава края на кариерата си, но все още не смята да се отказва. Пред БНТ футболистът разкри, че все още няма подписан договор с втородивизионния Септември (София).

"Все още не съм футболист на Септември. Благодаря на ръководството, че ми даде тази възможност да тренирам с отбора, но дали ще подпиша с клуба не мога да кажа. Важното е да съм жив и здрав и ще видим. Вече не съм на 20 години. Казах и на младите момчета от Септември, че бих дал много само и само да съм отново на 20, но не мога. Аз обаче не виждам проблем в годините, всичко е в главата. Познавам силите си и смятам, че имам какво още да дам на българския футбол", заяви Божинов.

Нападателят коментира и ситуацията около националния отбор, споделяйки, че трябва да бъде проявено търпение и към футболистите, и към Ясен Петров.

"Трябва търпение и да бъдем реалисти, гледайки къде играят нашите футболисти. Националният отбор е трамплинът за чужбина. Надявам се сега да направим едни добри квалификации. Всеки треньор го критикуват, но аз мисля, че трябва да сме по-позитивни. Смятам, че назначаването на Георги Иванов - Гонзо е важно, тъй като като тандем с Ясен Петров в Левски двамата бяха успешни", сподели бившият национал.

Божинов не пропусна да сподели своите мисли и по темата за борбата за президентския пост в БФС, заявявайки, че не е останал доволен от нападките между двата лагера.

"Не ми харесват тези нападки помежду им. Държавата трябва да помогне, защото няма как по друг начин да успеем. Ако тя не помогне, няма значение кой е президентът", коментира Божинов.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки