Ал Хилал стресна Челси с шест гола

Тимът от Саудитска Арабия отнесе домакините от Ал Джазира в четвъртфинален двубой от Световната клубна купа

Ал Хилал стресна Челси с шест гола

Ал Хилал ще срещу Челси на полуфиналите от Световната клубна купа, след като отнесе с 6:1 Ал Джазира.

Абдулай Диаби даде аванс на Ал Джазира в 14-ата минута, но след това атомното нападение на отбора от Саудитска Арабия се развихри и съсипа съперника.

Домакините от ОАЕ все пак имаха три прекрасни възможности да дублират преднината си. Одион Игало обаче изравни в 36-ата минута с глава, засичайки центриране на Матеус Перейра. Само четири след това Перейра направи пълен обрат с удар от границата на наказателното поле.

Десет минути след началото на второто полувреме Ал Джазира пропусна златна възможност да изравни чрез Ахмед Ал Аттас. Веднага обаче бяха наказани от Мохамед Кано, който увеличи преднината на Ал Хилал на 3:1 с глава, засичайки центриране от корнер.

Ал Даусари вкара за 4:1 в 77-ата минута. Муса Магера, който миналата година се представи добре за Порто срещу Челси, сега също беше точен и увеличи на 5:1, отново след проблеми при корнер.

В добавеното време съдията Сесар Артуро Рамос от Мексико отсъди дузпа заради игра с ръка, която беше реализирана от перуанеца Андре Карийо, който пристигна в Ал Хилал от отбора на Спортинг (Лисабон).

Така същинската част на първенството на ФИФА продължава на 8 февруари с полуфинала Палмейрас (Бразилия) - Ал Ахли (Египет). На следващия ден е другата полуфинална среща между Челси и Ал Хилал. На 12-и този месец са срещите за 3-о място, както и тази за титлата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки