Курьор: Черно море е отборът на сърцето ми

"Отказах на отбори от Саудитска Арабия, Турция, Индия и друг български клуб", разкри той

Курьор: Черно море е отборът на сърцето ми

Матиас Курьор се завърна за трети път в Черно море. Той напусна индийския Норт Ийст Юнайтед, където игра за последно. Нападателят даде интервю пред „kreyoldiaspower”, в  което коментира завръщането си на „Тича”.

„Напуснах Индия. Не прекарах дълго време там, но и сезонът в местното първенство също не е дълъг. Изиграх 10 от 20 мача там. Това е половината от шампионата.Напуснах, защото не ми хареса. Нивото беше твърде ниско и не ми беше приятно. Изобщо не ми хареса.Прибирах се в хотела, ходих на тренировка и после пак се прибирах. На възраст съм, в която не искам повече да минавам през това. Дори за жена ми беше трудно. Виждаше ме да се връщам тъжен и унил след тренировка. Аз съм щастлив човек и това повлия на морала и на двама ни”, разкри Курьор.

„Винаги има нещо положително.В Индия получавах много пари, но предпочетох да си тръгна.Можех да остана и да играя в друг индийски клуб, но отказах.Парите не купуват щастие, видях го отново”, допълни той.

„Първоначално отказах на отбори от Саудитска Арабия, Турция, Индия и друг български клуб. Исках да отида някъде, където ще се чувствам добре.Когато ми се обадиха от Варна си казах, че това е мястото, на което съм се чувствал най-добре в кариерата си и може да се върна там. Дали това е избор на мъдростта не знам, но избор на сърцето със сигурност. Знам, че това е почти краят на кариерата ми и искам да му се насладя. Нека са хубави години. Искам да се насладя, а Варна е най-хубавият избор за мен. Бил съм тук два пъти и всеки път беше страхотно”, продължи Мат.

„Бих искал да завърша кариерата си тук, ще е страхотно.Най-хубавите години за мен във футбола бяха тук, но не само аз решавам. Ако зависи от мен, бих правил това още 3 или 4 години.Би било още по-хубаво, ако след това мога да работят за клуба от тук или от далеч. Винаги съм мечтал да построя нещо като мост между Мартиника и Европа. Това би могло да даде шанс на мартиниканците, на младите хора в моя кварвал, които имат нужда от футбол. Аз съм от тези, които знаят как може да се направи футболна кариера в чужбина. Засега се опитвам да се наслажавам на всеки момент”, продължи нападателят.

„Наскоро говорих със селекционера на Мартиника. Винаги се интересувам, това е моята родина.Хареса ми начинът, по който говори. Винаги съм твърдял, че не е задължително да ни викат в националния отбор. Случвало ми се е да ме викат в отбора, когато не съм бил титуляр в клубния си тим или да не ме викат, когато съм играл силно. Играх и с футболисти, които бяха викани без да имат клуб в този момент. Мисля, че сега треньорът ще вика играчи по заслуги и такива, които искат да дойдат. Мисля, че така е по-добре”, завърши Курьор.

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки