Юноша на ЦСКА: Лудогорец трудно ще изпусне титлата

Искрено се надявам Левски да спечели купата, заяви за NOVSPORT Викторио Павлов

Юноша на ЦСКА: Лудогорец трудно ще изпусне титлата

Викторио Павлов е роден на 27 май 1973 г. Юноша е на ЦСКА. През 1989 Димитър Пенев го налага в първия отбор. Пролетта на 1992 г. прекарва под наем в Локомотив София. През сезон 1993/94 отново е даден под наем, този път на ФК Шумен. През зимата на 1996 г. треньорът Пламен Марков го обявява за ненужен и той преминава в Шумен. Там играе с Пламен Гетов и Божидар Искренов - Гибона. След половин сезон подписва договор с Левски. Той става основен футболист на „сините“ от 1996 до 1999 г. През 1999 играе половин сезон в Испания, след което отново е в Левски. След това играе в Славия и гръцкия Пансерайкос.
Има 3 мача за националния отбор на България.
От 2005 е треньор на Левски Раковски София и след това от 2006 на дублиращия тим на Левски София. През 2008 за кратко поема Локомотив Мездра. От 2009 води резервния тим на Левски София. През април 2012 поема Левски София в тандем с Ясен Петров до края на сезона, а след това работи в ДЮШ на Левски София до 2014. През същата година е старши треньор на Ботев Враца. От 2016 работи като треньор в юношеския национален отбор до 2017. На 26 юни 2020 поема Нефтохимик Бургас като е уволнен на 2 октомври 2020. На 5 юли 2021 поема юношеската формация до 19 години на Витоша Бистрица.

- Очаквахте ли такива резултати в първите два официални мача от футболното първенство за 2022 година?
- Очаквах ЦСКА София да подцени своя противник. Така и се случи. Видя се, че през цялата среща, че Локомотив бе по надъхания, по искащия да победи отбор и бе на крачка да спечели този мач. В ЦСКА София явно мислеха, че Локомотив сам ще се победи и ще спечелят лесно, но за тяхно съжаление това не стана.
- От ЦСКА София декларираха, че ще гонят спечелването на титлата на всяка цена. Ако са подценили противника си, това говори лошо за тях самите?
- Амбициите им са едно, но резултатите показват друго. Лудогорец взе трите точки в Кърджали, побеждавайки състава на Арда и то с добра игра. Когато искаш да гониш шампионска титла, трябва да играеш добре и да побеждаваш. ЦСКА София не показаха добра игра и загубиха две точки, а можеше да загубят и три. Излязоха да се поразходят с мисълта, че Локомотив ще им подари трите точки. Сами трябва сега да съжаляват за случилото се. Заслужено Локомотив спечели точка, даже можеше да вземе и победата.
- Сякаш Локомотив трябва да съжалява за изпуснатата победа?
- Локомотив игра дисциплинирано, мобилизирано. Тактически играха добре, разчитаха на контраатаки. При една от тях отбелязаха гол, в другите две не можаха. Спечелиха симпатиите с добрата игра, че тактически се справиха добре. Не позволиха на ЦСКА София да създаде много положения пред вратата на Локомотив.
- След няколко години отсъствие Локомотив отново е в елита на родния ни футбол. Адаптираха ли се футболистите им към нивото на елитния ни футбол. Те имат опитен треньор в лицето на Иван Колев?
- Иван Колев е опитен, доказан специалист и прави всичко възможно. През есента не бяха много убедителни в изявите си. След намирането на спонсори Локомотив ще се стабилизира. Ако играят на собствения им стадион, то представянето им ще е още по-добро.
- Четирите точки преднина на Лудогорец ще могат ли да бъдат заличени от ЦСКА София?
- Не. Според мен това няма да се случи. Вижда се, че ЦСКА София цяла година играе на приливи и отливи. Не държат нужното ниво, за да притискат повече Лудогорец. В никакъв случай не смятам, че и Лудогорец показва нужното ниво от последните си години. В Лудогорец има нов треньор. Сега виждам, че има много по-голяма дисциплина и много по-голямо желание за игра. Не мисля, че Лудогорец би позволил някой да го притеснява толкова много и да му вземе титлата през този сезон.
- В ЦСКА София са готови да направят нов стадион, имат също не лош отбор, но сякаш резервната скамейка на Лудогорец е по-дълга и по-добра?
- Това, което афишират от ЦСКА София за нов стадион, е прекрасно. Твърдо съм за. Крайно време е всички собственици на клубове у нас първо да оправят инфраструктурата си и след това да мислят за успехи, резултати, купи. Селекцията на ЦСКА София не е като тази на Лудогорец. В Разград имат по-дълга скамейка, обиграни футболисти. В ЦСКА София ще трябва да разчитат и на останалите отбори от елита да им помагат, да взимат точки от директните си мачове с Лудогорец. Очаквам и Лудогорец да сбърка. Те също имат трудни срещи до края на първенството. Лудогорец тръгна уверено годината, докато ЦСКА София стартира разколебан. Ще видим какво ще се случи май месец.
- Станимир Стоилов обяви, че за Левски ще е голям успех, ако спечели купата на България?
- Искрено се надявам Левски да спечели нещо този сезон. Крайно време е, една купа ще им подейства много мобилизиращо, финансово. Спонсорите ще откликнат да помагат повече на отбор, който ще може да играе в Европа. Радвам се, че Мъри се опитва да направи нещо, но с този потенциал и налични футболисти трябва много време за работа. Ако Левски вземе купата, то в клуба ще влязат свежи пари. Клубът няма да се оправи генерално с тези пари, но ще има стабилизиране от финансова гледна точка. За тях всяко едно класиране в евротурнирите ще доведе до нови доходи и малко повече финансово спокойствие.
- Станимир Стоилов продължава да налага млади футболисти в Левски и не се страхува от това?
- Последните две-три години това се прави в Левски и е добре за тези млади играчи. Жалкото е, че повечето от тези играчи не разбират, че това е уникален шанс за тях самите. Ако тези футболисти не използват този шанс, то вината ще е в тях. Младите трябва да надскочат себе си и покажат, че заслужават да носят екипа на Левски. В друга ситуация едва ли толкова млади играчи ще получат шанс да играят за Левски.

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки