Бабунски пред NOVSPORT за ЦСКА, Унгария и бъдещето

Сбъднах мечтата си да играя в един отбор със своя брат, признава нападателят

Бабунски пред NOVSPORT за ЦСКА, Унгария и бъдещето

Дориан Бабунски е роден в Скопие, Северна Македония. Присъединява към младежката структура на Реал Мадрид през 2011, след като е бил футболист на Граменет и Корнея. На 1 октомври 2015 г. подписва като свободен агент с отбора на Фуенлабрада, но е освободен през юли 2016. Два месеца по-късно, той подписва тригодишен договор с Олимпия (Любляна). През февруари 2017, е изпратен под наем в отбора на Радомле. На 31 януари 2021 г. е обявен за ново попълнение на Ботев (Враца). Дориан прави своя официален дебют на 13 февруари при домакинската загуба с 1:2 от Берое. За Ботев записва 34 мача, в които отбелязва 13 гола. В началото на 2022 г. преминава в унгарския Дебрецен.

-       Дориан, вкарахте първите си голове в Унгария с екипа на Дебрецен. Свикнахте ли с обстановката?

-       Да. Вече се чувствам по-добре. Играх в четири мача, вече имам отбелязани два гола. Доволен съм. Пожелавам си да бъда здрав и да помогна на Дебрецен да печели мачовете си в първенството на Унгария.

-       В България отбелязахте куп голове за Ботев (Враца). В Унгария на същата позиция ли ви използват – централен нападател?

-       Да. Отново играя на този пост и съм централен нападател.

-       Малцина са футболистите в световен мащаб, които могат да се похвалят, че играят в един отбор със своя брат?

-       Така е. Аз съм радостен от този факт, че съм в един отбор с брат ми. Играем заедно с него в Дебрецен и се чувствам страхотно. За мен това е сбъдната мечта.

-       На каква позиция играе брат ви?

-       Полузащитник е.

-       Има ли голяма разлика между футбола в България и този в Унгария?

-       Тук сякаш е доста по-трудно. Набляга се сериозно на физическата подготовка. Отборите са добре подготвени, тича се много, гони се всяка една топка докрай и се играе на пълни обороти през цялата среща.

-       Следите ли какво се случва в българското първенство и в Ботев по-специално?

-       Старая се да бъда информиран. Ботев не стартира добре официалните мачове, но се надявам да подобрят играта си и с това да дойдат и по-добрите резултати. Моралес е добър треньор, а аз вярвам на него и на момчетата. Пожелавам им успех и късмет в следващите мачове.

-       Вие се озовахте в Унгария, а в България се очакваше да преминете в някой по-голям клуб?

-       Офертата от Унгария беше добра и конкретна. Може да е имало интерес, запитвания към мен, но до договор така и не се стигна. От Дебрецен бяха конкретни и затова реших да приема това предложение. И не съжалявам.

-       Само от Унгария ли имахте оферти?

-       Имаше запитвания от доста места, но не и предложения, които да ме заинтригуват. Вярвам, че направих правилен избор да дойда в Унгария.

-       В България усилено се говори, че ще играете за ЦСКА София?

-       Много хора го говорят, но реално не зная за това. ЦСКА е клуб с традиции, много привърженици. Имат високи цели, но сега съм футболист на Дебрецен.

-       Бихте ли се върнал един ден отново в България?

-       Защо не? Оставих приятели, страната ми хареса. Футболът е динамичен спорт, нещата се променят бързо и често.

-       Баща ви е носил екипа на ЦСКА преди години. Името ви вероятно винаги ще се свързва и с ЦСКА. Вие бихте ли играл за този клуб?

-       Защо не? ЦСКА е наистина голям клуб с големи традиции и успехи. Във футбола не се случват куп промени. Сега обаче съм съсредоточен върху изявите си в Унгария. Имам отбор – Дебрецен и ще давам максимума от себе си във всеки мач, в който играя за този отбор.

-       Срещу кой отбор в България ви беше най-лесно. Есента нямахте проблеми и победихте лесно Левски, а вие вкарахте и двата гола за успеха на Ботев (Враца)?

-       Спечелихме срещу Левски, но в съвременния футбол няма лесни противници. Тогава Левски правеше нов отбор, нямаха и толкова опит, бяха и с млади играчи. Сега имат далеч по-силен състав.

-       Кой ще стане шампион на България?

-       Битката ще е между три отбора. Лудогорец, ЦСКА и Ботев (Пловдив). В тези три отбора има сякаш най-качествени и добре сработени по-между си футболисти.

-       Лудогорец обаче води в класирането с 4 точки пред ЦСКА и доста повече пред Ботев?

-       Стандартът в Разград е висок. В Лудогорец имат много и качествени футболисти. Те са и доста равностойни и това им помага за печелят мачовете си. Генерално там са най-добрите футболисти, след това са тези на ЦСКА.

-       Имате ли любим стадион в България?

-       Харесва ми да играя пред повече публика. Тя създава атмосфера. Зная, че ЦСКА и Левски са с най-много фенове и това им помага в много мачове.

-       Хората във Враца не могат да ви забравят?

-       Те имат моето уважение. Старах се да бъда професионалист във всяка тренировка, във всеки мач. Пожелавам да Ботев да изпълни целите си.

-       Затворена страница ли е за вас България?

-       Не. Вратата е отворена. В България придобих хубав опит като футболист и един ден може отново да играя във футболното първенство. Сега обаче ще дам всичко от себе си за доброто представяне на Дебрецен.

 

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки