Деца зарадваха „армейците“ за празника на Баба Марта (ВИДЕО)

С допълнителен емоционален заряд стартира новият месец за ЦСКА

Деца зарадваха „армейците“ за празника на Баба Марта (ВИДЕО)

С допълнителен емоционален заряд стартира новият месец за играчите на ЦСКА.

Днес те бяха изненадани от група деца от 55-то СУ „Петко Каравелов“, които им подариха собственоръчно направени от целия 3 „В“ клас мартеници по повод 1 март.

Към тях децата  бяха нарисували и поздравителни картички с позитивни лични пожелания.

Хлапетата започнаха визитата си с наставника Стойчо Младенов и Бай Добри, а до края успяха да „окичат“ всичките "армейски" футболисти и представители на спортно-техническия щаб. Разбира се, това стана без да се нарушава лагерната обстановка и подготовката на тима за важната среща с Локомотив (Пловдив).

Увлекателен гид на базата „Панчарево“ беше администраторът Стойко Сакалиев, който се постара малчуганите да се чувстват като у дома си. Карина, Андрея, Пресиян и Борис си направиха импровизирана работилничка, в която показаха на любознателните бранители Юрген Матай и Мено Кох как се правят мартеници и кои са Пижо и Пенда.

На други от чуждестранните асове хлапетата старателно обясниха символиката на българската традиция. Те най-много се забавляваха при опитите на легионерите да кажат правилно „Честита Баба Марта“. Отлично с пожеланията се справиха латиноамериканците Жорди Кайседо, Густаво Бусато и Маурисио Гарсес.

Самите футболисти, начело с националите Иван Турицов и Георги Йомов, искрено се зарадваха на детската изненада, а мартеничките в клубните червено-бели цветове приеха като добър знак за късмет и успех за предстоящата футболна пролет.

Децата също си тръгнаха с интересни подаръци от клуба, които да им помогнат в учението и часовете по физическо, както и много лакомства. Те получиха покана да посетят със съучениците си мач на „Армията“, а календар с автографите на играчите ще грее занапред в класната им стая.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки