Обзорът на кръга за NOVSPORT от Георги Василев

Левски набира скорост, Черно море зависи само от себе си, а Пирин може да изненада всеки

Обзорът на кръга за NOVSPORT от Георги Василев

Георги Василев ще остане в историята на родния футбол, след като спечели титлата с три различни отбора - Етър (1991), Левски (1994, 1995) и ЦСКА (1997). Никой друг не го е правил. В чужбина постигна пробив с немския втородивизионен Унион Берлин, който изведе до финал за Купата на Германия през 2001 година, загубен от Шалке 04. Ето как той коментира изминалия 21-ви кръг от футболното ни първенство:

Локомотив Пд - Царско село 1:0

Локомотив взе това, което му е нужно, а именно трите точки. Не винаги играта е важна, но резултатът винаги е от значение. Локомотив спечели и все още има шансове да се класира в първата шестица преди плейофите на родното първенство. За тях този успех срещу Царско село бе стратегически. За тях по-важна се явява срещата за купата на България срещу ЦСКА София. Отборът на Царско село е загадка и мистерия за всички футболни хора в България. Те имат недостиг на точки и трудно ще останат в елита, ако продължават да губят мачовете си.

ЦСКА София - Ботев Враца 4:0

Добър и може би лесен успех на ЦСКА в този мач. Домакините имаха предимство в този мач срещу не толкова претенциозен противник. Стойчо Младенов освежи състава си, пускайки в игра нови имена. Това даде известно самочувствие, играха леко в този мач и спечелиха без напрежение. За червените предстоят по-важни мачове тази седмица. Първо играят срещу Локомотив Пловдив за купата, а след това е дербито с Левски. Резултатите от тези мачове ще са важни за цялостното представяне на ЦСКА до края на сезона. Играчите от Враца сякаш дойдаха в София обречени. Едва ли са хранили надежда да спечелят нещо от гостуването на стадион "Българска армия". Самото им поведение по-време на самия мач беше унило, минорно. Те ще се опитат да гонят свойте цели в следващите срещи до края на сезона.

Берое - Ботев Пловдив 1:1

В Стара Загора срещата бе хубава за нашите стандарти. Имаше оспорвани моменти, за съжаление два гола само, но и двата отбора показаха качества и желание да спечелят срещата. Мнозина очакваха лесна победа за тима на Берое, който се води от амбициозен треньор като Петър Хубчев, но и Ботев разполага с добър наставник в лицето на Азрудин Валентич. Отборът на Ботев показа нужния характер, имат сериозен биткаджия в лицето на Рада Рабей. Този французин изглежда непримирим и е от полза на Ботев. С това реми пловдивчани увеличават шансовете си да останат на третото място в крайното класиране. За мен първите две ще се решат между отборите на Лудогорец и ЦСКА София. Засега шампионите от Разград имат своето предимство.

ЦСКА 1948 - Левски 0:2

Футболистите на Левски играят доста освежено, с енергия, има порив и желание у голяма част от футболистите. Те искат да покажат със зъби и нокти на Станимир Стоилов, че имат място в неговия титулярен състав. Има дисциплина в цялостното поведение на сините и това им дава резултат като отбор. Левски има още какво да се развива като отбор, но работата на Мъри се вижда и сините са на правилен път. За ЦСКА 1948 отсъствието на Ивайло Чочев се оказа решаващо. Той е добър футболист и е като барометър за своя отбор в момента. В никакъв случай футболистите на Николай Киров не са за подценяване. Те имат свойте качества, предимства и ще покажат възможности в следващите срещи.

Лудогорец - Славия 3:1

Шампионите показват постоянство и играят с една особена лекота, която им помага да печелят без проблем мачовете си. Лесно създават голови положения, играят със самочувствие и приятна лекота. Дори и да се отпуснат за миг, то след тоа следва бърза мобилизация и отново могат да вкарат голове в противниковата врата. Личи си, че в Разград разполагат с много, но и качествени футболисти. При тях има и футбол, а и класа. До момента Славия имаше трудна програма, но белите не са в никакъв случай слаб отбор. Те имат качествени, млади футболисти, които този добър треньор Загорчич може и развива. Подсилиха се с привличането на Борислав Цонев и Мартин Петков, но имат в предни позиции Радослав Кирилов и Дост. Те дават креативност и разнообразие на тима.

Локомотив София - Черно море 0:3

Харесвам Черно море. Това е независим отбор, със собствен характер, стил и футболисти бойци. Имат отличен нападател в лицето на Сердюк. Той може и да не бележи всеки мач, но създава смут и напрежение с присъствието си в противниковото наказателно поле. Играе агресивно, има усет към топката и търси да бележи. Като цяло Черно море ми допада с поведението си като отбор. Те имат цел да бъдат в шестицата и мисля, че няма да има проблем да я постигнат. Представянето им зависи изцяло от тях самите. Отборът на Локомотив София показа известен прогрес срещу ЦСКА София в първия кръг, когато сякаш изпукаха патроните. Тогава тимът от Надежда заслужаваше да победи. Последваха двете загуби от Пирин в Благоевград и сега от Черно море в София. На Иван Колев ще му е трудно, тъй като Локомотив не е постоянен в изявите си на терена.

Пирин - Арда 1:0

В Благоевград най-сетне тази пролет ще се види с какъв приличен потенциал разполага Пирин. Сякаш есента в тима се притесняваха, че идват от втора лига и не бяха убедителни в представянето си. В Пирин има отлични, опитни футболисти, които могат да решават сами мачовете си. Опитът е на тяхна страна и това ще усетят и останалите отбори от елита. Отборът на Арда не е това, което беше през есента. Финансовите проблеми в тима си оказват своето влияние. Доста футболисти напуснаха. Стамен Белчев е работил и преди в Кърджали, но на него няма да му е толкова лесно сега. Привличането на Мартин Луков ще им даде известно спокойствие на вратарския пост, но Арда ще трябва да бележи голове и да печели мачове, за да запази мястото си в елита на родния футбол.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки