Феномена коментира трансфер на Лудогорец

„Сделката за Тиаго е добра за Крузейро“

Феномена коментира трансфер на Лудогорец

Феномена Роналдо коментира трансфера на бразилския нападател на Крузйеро Тиаго в Лудогорец.

Легендата е близо до това да стане мажоритарен акционер в родния си клуб, който обаче е в криза в Серия Б на Бразилия. В момента Роналдо е собственик и на испанския Валядолид.

Феномена бе помолен от фенове на Крузйеро да коментира моментното състояние на клуба и продажбата на 20-годишният Тиаго. Той стори това в стрийм платформата Twitch.

„Правим всичко, което смятаме, че е най-добре за нас, за да се върнем в елита на бразилския футбол. Аз мисля, че бихме могли да го сторим, защото мястото на Крузйеро е там. Бихме искали да получим повече пари за играчите, които продаваме, но понякога не се получава. Трансферът на Тиаго обаче беше добра възможност не само за клуба, но и за футболиста. Не забравяйте, че в такива сделки е замесен и играча. Затова, ако искаме да върнем Крузйеро в елита на бразилския футбол просто ни се доверете“, сподели Роналдо по темата за Тиаго.

Според superesportes.com.br за продажбата на част от правата на нападателя на Лудогорец, Крузейро ще получи около 3,2 милиона реала (б.р. – малко над 550 000 евро).

В допълнение клубът ще прибере и 15% от бъдещ трансфер на футболиста. При постигане на определени цели с клуба от Разград Крузейро ще прибере и бонуси. Той напуска тима от Бело Оризонте след 64 мача и 10 гола.

Интересното е, че Крузйеро придобива 70% от правата на Тиаго през февруари 2020-а срещу 600 000 бразилски реала, а сега взима за него 3,2 милиона, сделка определяна от Феномена за добра.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки