В МЕКСИКО: Спряха футболното първенство след мелето (ВИДЕО)

„Най-мрачният ден за страната“, пише в-к „Ел Универсал“

В МЕКСИКО: Спряха футболното първенство след мелето (ВИДЕО)

Мачовете в най-високата дивизия на Мексико, които трябваше да се играят днес, бяха отменени заради здрав бой между привърженици на Керетаро и Атлас (Гуадалахара), който е актуален шампион на страната по футбол.

Инцидентът се разигра вчера, а срещата беше прекратена в 62-ата минута, когато на много места по трибуните избухнаха конфликти, прерастнали в масови боища. Служителите по сигурността отвориха вратите към терена, за да могат феновете, включително жени и деца, да избягат от трибуните.

Губернаторът на Керетаро Маурисио Кури обяви във видеосъобщения, че 14 души са приети в болници. Четирима от тях са с леки рани, други осем са наранени, но в стабилно състояние, докато двама от наранените са в критично състояние предвид сериозността на травмите. Няма потвърждение дали става дума за същите хора, но много видеа в социалните мрежи показаха как двама мъже са повалени на земята и са ритани от хората около тях, дори и когато потърпевшите са били в безсъзнание.

Хората, които бяха ритани във видеото, са пострадали наистина жестоко. Това е петно и срам за футбола – място, което трябва да забавлява и където искаме хората да отидат със семействата и с децата си. Подобно поведение е напълно неприемливо, заяви Кури в своето обръщение.

След като избухна мелето по трибуните, гостуващите футболисти от Атлас (Гуадалахара) избягаха по най-бързия начин в съблекалните, някои от тях дори се скриха в тази на домакините от Керетаро. Други футболисти, сред които уругвайският вратар на домакините Вашингтон Агуер, отидоха до оградата и опитаха да успокоят феновете.

Но това не даде нужния ефект и няколко минути по-късно се видя как част от схватките се преместиха на терена, където продължиха да нанасят удари и ритници. Някои хора бяха въоръжени със седалки, изкъртени от трибуните, и метални пръти. Фен пък беше извадил нож и режеше мрежата на една от вратите, а други нахлули на терена рушаха резервните скамейки.

Най-мрачният ден за мексиканския футбол, написа един от големите вестници в страната Ел Универсал.

Гуадалахара – вторият град по големина в страната, е столица на щата Халиско. Високата криминогенна обстановка в града рефлектира и върху футболните привърженици, като миналата година имаше също сблъсъци между градските съперници Атлас и Чивас.

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

Отиде си световен шампион с Германия

Вижте кой е той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки