Юве с икономична победа (ВИДЕО)

"Бианконерите" излъгаха Специя

Юве с икономична победа (ВИДЕО)

Ювентус победи с 1:0 Специя в мач от 28-ия кръг на Серия "А", игран в Торино.

Единственият гол в срещата отбеляза Алваро Мората в 21-ата минута. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, като след почивката гостите имаха по-добрите положения. Но на два пъти Войсчех Счесни се намеси решително и резултатът остана непроменен.

С успеха Юве събра 53 точки и дръпна с 6 пункта пред Аталанта в битката за 4-то място. "Адзурите" обаче са с мач по-малко. Специя, който през този сезон победи като гост Наполи и Милан, заема 16-та позиция с 26 т.

През първото полувреме Ювентус беше пълен господар на терена и опасностите бяха единствено пред вратата на Иван Проведел. Още в началото Хуан Куадрадо навърза защитата на Специя и стигна до аутлинията, откъдето върна към Мануел Локатели. Той стреля, но стражът на гостите изби.

В 21-ата минута Проведел пусна пас през центъра. Даниеле Ругани го пресече и намери Душан Влахович. Сръбският стрелец продължи към Локатели, който с едно докосване изведе Алваро Мората. И испанецът с удар в долния десен ъгъл матира вратаря за 1:0!

След малко от повече от половин час игра Юве пропусна да удвои преднината си. Куадрадо и Артур Мело направиха чудесно двойно подаване, при което бразилецът с много хитър пас изведе колумбиеца. Той нанесе шут по земя, но Проведел с брилянтна намеса изби. До края на полувремето "бианконерите" доминираха, но така и не стигнаха до втори гол.

В началото на втората част Специя погледна по-смело в предни позиции и създаде две добри положения. Първо Кевин Агудело беше изпуснат и засече с глава от чиста позиция, но Войсчех Счесни се беше пласирал добре и спаси. Малко след това вратарят улови удар и на Емануел Джеси.

После мачът стана изключително скучен и интересните положения липсваха. В един момент гостите бяха по-активни, но Юве така и не допусна опасности пред вратата си до 80-ата минута. Тогава Агудело беше изведен от резервата Виктор Коваленко и шутира, но отново Счесни спаси. 

До края не падна гол и Юве спечели с 1:0.

Ювентус – Специя 1:0

Голмайстор: 1:0 Мората (21)

Ювентус: Счесни, Данило, Де Лихт, Ругани, Куадрадо, Локатели, Артур, Рабио, Пелегрини (63-Бернардески), Влахович (85-Кийн), Мората

Специя: Проведел, Ферер, Ерлич, Николау, Реца, Агудело, Маджоре (76-Бурабия), Бастони, Верде, Манай (76-Коваленко), Джеси

Илия Груев отново впечатлява за Лийдс

Българският халф с отлични показатели от мача с Мидълзбро

Почетино след разгрома от Арсенал: Предадохме се

Мениджърът на Челси беше крайно разочарован след 0:5 от градския съперник

Резервата Милик прати Юве на финал за Купата (ВИДЕО)

Лацио загуби драматично в Рим с 1:2 и отпадна

Белингам иска титли от Ла Лига, ШЛ и Евро 2024

Вижте какво заяви новата перла на Реал (Мадрид)

Мюлер: Целта на Германия е европейската титла

„Знам, че в крайна сметка резултатът винаги е важен“

Арсенал пренаписа историята на дербито с Челси (ВИДЕО)

„Топчиите“ дръпнаха на върха с рекордна победа – 5:0

Луис Енрике мечтае за квадрупъл с ПСЖ

Вижте какво заяви треньорът на парижани

Клоп поиска хладни глави и свежи крака срещу Евертън

Вижте какво заяви мениджърът на Ливърпул

Решиха кога ще е финалът за ФА Къп

Манчестърското дерби бе насрочено официално днес

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки