Обзорът на кръга за NOVSPORT от Георги Василев

Вилдсхут се уплаши да вкара на Левски, а дузпата в Пловдив прекърши Локомотив

Обзорът на кръга за NOVSPORT от Георги Василев

Левски - ЦСКА София 0:0

Срещата започна доста обнадеждаващо за публиката на стадиона и за хората пред телевизорите и радиоприемниците. Имаше ритъм, бързина, желание за добър и качествен футбол и от двата отбора. Първите 10 минути Левски бе по-активен като поведение на терена, сините играха агресивно. В тези минути ЦСКА изчакваше, но не мога да кажа, че е имало някакви сериозни положения пред двете врати.
След това дойде и прекъсването, за да може да се почисти терена от падналия сняг. Не зная дали бе редно да се отлага този мач. Срещата започна при отлични условия за игра в началото на март. След това заваля по-силен сняг и се наложи прекъсването. След подновяването на играта срещата в дълъг период от време бе равностойна. В Левски се запази това дръзновение, тази активност у играчите. В същото време футболистите на ЦСКА играеха със самочувствие, увереност. Това го отдавам и на по-добрата позиция в класирането на червените, както и повечето опит, който имат тези състезатели.
Отборът на Левски продължава да търси своя облик, но вече има сериозни предпоставки затова.
След почивката ЦСКА имаше по-чистите положения, но в никакъв случай нямаха тереториално превъзходство. Какво не достигна, за да бъде отбелязан гол? Може би липсата на майсторство в тези ситуации на Йомов и Вилдсхут. Нидерландецът сякаш се притесни, уплаши, че излиза на такава позиция и пропусна да отбележи.
Левски остана с човек по-малко на терена, но не изпадна в глуха защита. Сините също имаха възможности, но не ги реализираха. Затова и смятам, че равенството е закономерно.

Славия - Локомотив (Сф) 3:0

Мачът бе равностоен до мига, в който Локомотив остана с човек по-малко на терена. Славия имаше инициативата и сигурно щеше да спечели тази среща, но червеният картон бе малко пресилен. Дано действията на съдията не са умишлени, а да са били неволни. Футболистът на Локомотив не биваше да бъде гонен. Страхотно впечатление ми прави Радослав Кирилов. Всичко добро в атака за Славия идваше от него. Смените в състава на Златомир Загорчич също се оказаха правилни и доведоха до промяна в резултата и заслужения успех на Славия. Борислав Цонев и Мартин Петков имат качества и ще дадат още вариативност при определянето на титулярите в Славия.
Локомоти трябва да забрави тези негативни резултати и да потърси повече агресия в атака, ако иска да печели точки в това първенство.

Ботев (Пд) - Локомотив (Пд) 2:1

Интересен и вълнуващ мач се игра в Пловдив. Ботев спечели, защото искаше повече победата. Дузпата, която Димитър Илиев изпусна, определено повлия за представянето на Локомотив, сякаш тя прекърши гостите. След този пропуск домакините от Ботев заиграха още по уверено и отбелязаха два гола. Прави ми впечатление, че сякаш Локомотив от върха слиза надолу като игра и вече и като класиране. Обратното е при Ботев. Там има възход, има дисциплина, ред, има организация, имат добър треньор. Двата отбора са на различни полюси в момента. От хората в клубовете, от самите футболисти зависи кой накъде ще тръгне. Дали Ботев ще запази доброто си представяне, ще се спре ли с пропадането на Локомотив. Неприятно е единствено това, което се случва по-трибуните. Привържениците на всеки отбор трябва да подкрепят любимците си, а не да рушат стадионите на противниците.

Ботев (Вр) - Лудогорец 1:2

Лудогорец взе това, което му трябваше във Враца, а именно трите точки. Този тежък терен на стадиона във Враца пречеше на гостите от Разград и бе в полза на домакиние, които рушаха играта. Ботев имаше шанс и поведе в началото на мача в резултата, след което се прибра, за да разчита на контраатаки. Лудогорец има бързи, технични футболисти. На хубав терен те могат да създадат проблеми на всички, но при лоши условия силите се изравняват. Характерът, който показаха в Лудогорец, им помогна да спечелят в последните секунди. Максмата, че се играе до последния съдийски сигнал им помогна да спечелят трите точки. Сега разликата с ЦСКА на върха в класирането е в полза на Лудогорец и тя вече е шест точки. До края на сезона остават все по-малко мачове. Това е добре за Лудогорец и лошо за ЦСКА. В Разград постепенно, но уверено се доближават до поредната си титла.

Царско село - ЦСКА 1948 0:2

ЦСКА 1948 взе това, което трябваше - трите точки. Отборът на Царско село продължи със своето потъване, което изглежда необратимо. Смятана на един чуждестранен треньор с друг едва ли ще доведе до някакви страхотни промени. Отборът има нужда от много точки, а мачовете намаляват и това не е от полза на Царско село. Новият треньор на Царско село изглежда и той си е сложил главата в торбата и идва да спасява нещо, което трудно може да бъде спасено. Победата на ЦСКА 1948 ще е добре за футболистите, но ръководителите на този клуб са прекалено амбициозни и ще очакват още и само победи до края на сезона.

Арда - Берое 1:0

След няколко неуспешни мача и загуби Арда най-сетне победи. Срещата бе напрегната, оспорвана. И двата отбора искаха да не допуснат голове, опасявайки се, че ако това стане, ще загубят срещата в Кърджали. Голът, с който Арда спечели, рядко може да бъде видян в България. Този мач ще внесе известно спокойствие в тима на Арда. Отборът се изгражда в момента, но има да извърви дълъг път преди нещата да се стабилизират. Подобна е ситуацията в Берое, където Петър Хубчев ще работи с нови футболисти в движение на първенството.

Черно море - Пирин 1:1

Отборът на Пирин продължава да няма загуба от началото на пролетния дял от шампионата и играе доста приятно. Равенството във Варна не е плод на случайност или късмет. На "Тича" се играе трудно и за повечето отбори да вземат точка си е истинско чудо. Преди седмица Черно море потроши Локомотив в София с 3:0, но сега Пирин се оказа доста по-труден и неудобен съперник. Есента в Пирин имаше проблеми, липса на обиграност, но сега нещата изглеждат добре. В тима има опитни, добри изпълнители, това дава вече резултати. Проблемът в Пирин може да е бил и треньорски. Сега Пирин играе освободено, леко, с настроение. Именно това искат привържениците на Пирин. Не вярвам Черно море да излезе от шестицата. Илиан Илиев има добър отбор, с който всички в България се съобразяват.

Щангите превъртяха играта! Върнаха загробил ги президент

Коджабашев почти уби спорта си през 2008 г., сега може да го довърши

Кои са големите губещи от Конгреса на БФС

Венци Стефанов, групичката на Бербатов, Градев и Руди Гела няма да липсват на никого

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки