Радуканов пред NOVSPORT: Трябваше да отложат Левски - ЦСКА

Пирин заигра освободено след смяната на треньора, а Ботев (Пд) е в подем

Радуканов пред NOVSPORT: Трябваше да отложат Левски - ЦСКА

Милен Радуканов е роден на 12 декември 1972 г. Играе футбол в отборите на Бдин, ЦСКА, Пирин, Спартак (Пл), Левски, Локомотив (Сф), Рилски спортист, Несебър, а в чужбина е носил екипите на Национал Румъния, Кастория и Докса от Гърция. Като треньор е бил начело на ЦСКА, Ботев (Пд), Славия, Пирин, Септември София. Ето какво каза той за читателите на NOVSPORT.

- Г-н Радуканов, как сте. С какво се занимавате в момента?
- Благодаря ви. Добре съм. Не се занимавам активно с футбол в момента, но следя какво се случва в България.
- Готов ли сте отново да работите като треньор?
- Разбира се. Ще започна отново да работя като треньор, ако получа добро предложение за работа.
- Столичното дерби между Левски и ЦСКА София завърши без победител. Реално ли е това нулево равенство?
- В интерес на истината ЦСКА имаше по-чисти положения, които обаче не можа да вкара. Левски имаше инициативата в първите 10 минути на срещата. Сините бяха и тогава по-настоятелни, опитваха се да пресират противника си. След това се наложи съдията да прибере двата отбора в съблекалните, докато бъде изчистен част от снега от терена на стадион "Васил Левски".
- Трябваше ли след тези действия, това прекъсване срещата да бъде отложена?
- Закономерно трябваше да се отложи този мач заради невъзможността да се играе при нормални условия. Снегът затрудни и двата отбора. В един момент бе доста трудно да се играе. И двата отбора нямаха мач през седмицата, не играеха за купата, нито за евротурнирите. Спокойно можеше да се отложи този мач и да се играе при по-добри условия, при изчистен терен. Ако се беше случило, то и двата отбора щяха да покажат по-качествен, зрелищен футбол. Имаше мигове по-време на срещата в неделя, в които и двата отбора загатнаха, че могат да играят атрактивно, атакуващо. Имаше хора на трибуните, за тях също бе трудно да гледат под непрекъснат сняг.
- По-чистите положения в дербито бяха пред вратата на Левски. Защо Георги Йовов и Яник Вилдсхут не можаха да вкарат гол във вратата на Николай Михайлов?
- Вероятно е и в липсата на късмет в тези ситуации. Може би и в липсата на повече увереност, сигурност в собствените качества. В такива ситуации обикновено се бележи гол. Вината обаче е в самите футболисти, защото ситуациите бяха добри като шансове пред вратата на Левски.
- ЦСКА София вече изостава шест точки от лидера Лудогорец. Не става ли много трудно в борбата за първото място?
- Лудогорец печели мачовете си и се възползва от двете грешки на ЦСКА от началото на годината. Червените записаха равенства с Локомотив София и Левски, докато Лудогорец спечели мачовете си и това доведе до тази разлика от общо шест точки в полза на шампионите от Разград. Лудогорец трябва да греши, да губи точки, а ЦСКА да побеждава, за да застигне тима от Разград в борбата за първото място в класирането.
- Лудогорец и ЦСКА София ли са фаворити за място във финалната среща за купата на България?
- Преди началото на тези мачове така изглежда. Не бива да се забравя, че полуфиналите се играят в две срещи при разменено гостуване и нищо не се знае. Отборът на Левски значително подобри играта си в сравнение с последните години, Славия показва постоянство, а и се подсили последните часове преди затваряне на трансферния пазар.
- Славия нямаше проблеми срещу Локомотив и спечели с 3:0?
- Борислав Цонев и Мартин Петков паснаха идеално в Славия. Двамата ще бъдат от полза на белите. Славия надигра Локомотив, но имаше съдийски грешки. Футболист на Локомотив бе изгонен след два жълти картона, но един от тях бе доста пресилен. При равенство на терена на Славия щеше да е по-трудно.
- Царско село е с нов треньор след няколко поредни загуби?
- Там се случват несериозни неща за съжаление. През паузата между двата полусезона се взеха 20 нови играчи, нов треньор, как да има резултати. Ситуацията за Царско село изглежда предупределена. Отборът трудно ще се спаси от изпадане.
- Арда най-сетне спечели?
- Мачът с Берое бе на живот и смърт за Арда. В Кърджали играха добре, дисциплинирано, спечелиха заслужено. Вкараха и страхоне гол и трябва да са доволни. Берое имаше свойте възможности, но могат и да съжаляват сега за пропилените шансове.
- А бившият ви отбор Пирин сякаш е във възход?
- Проблемът в Благоевград явно е бил треньорски. След смяната Пирин заигра уверено, резултатно и това донесе победи за тима. Играчите са освободени психически и показват истинските си възможности. Известно е, че в Благоевград има страхотни изпълнители.
- Ботев взе дербито на Пловдив?
- Ако Димитър Илиев бе отбелязал дузпа за Локомотив, нещата щяха да се развият по-съвсем друг начин. След изпуснатата дузпа в Ботев се мобилизираха, докато в Локомотив имаше срив и не можаха да намерят себе си.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки