Попето губи 700 хиляди долара в руска банка заради санкциите!

Футболистът ще трябва да чака края на войната, освен ако не иска да харчи парите в Русия. Но едва ли

Ивелин Попов (34) страда сериозно от санкциите спрямо Русия и по-специално от изключването на руските банки от СУИФТ системата, разкрива lifeonline.bg.

Футболистът играе за Сочи, а първенството продължава въпреки войната в Украйна.

Клубът на Попето превежда заплатите на играчите си в една от големите руски банки. По принцип българинът редовно прехвърлял пари към България, но началото на войната го заварило с близо 700 хиляди долара в сметката.

Сега футболистът се чуди как да спаси сумата, която, за негово щастие, е в долари, не в рубли, но въпреки това бъдещето е неизвестно и няма никаква гаранция.

Сега Попов ще трябва да чака края на войната и вдигане на санкциите, освен ако не иска да харчи парите в Русия. Но едва ли.

Досега бившият капитан на националите влагаше парите си в недвижими имоти, а брат му върти бизнеса тук. Фамилията масово купува апартаменти "на зелено", после ги завършва луксозно и ги препродава с печалба.

За капак Попето е на различно мнение от жена си – бившата поп-фолк певица Елена Паришева (37), относно края на кариерата си. Тя настоява Ивелин да приеме предложението за още една година договор със Сочи.

Причината е дъщериката им Емма, която е записана на балет в прочута местна школа и не иска и да чуе за раздяла с преподаватели и приятели.

Ивелин обаче мечтае да приключи кариерата си в любимия Левски, където няма официален мач за първия тим. Той бил готов да жертва заплатата си от близо 60 000 долара на месец в Русия срещу значително по-малка сума на Герена.

Още от - Българи в чужбина

"Виола" искат да купят младия страж на "сините"

Българският футболист е много щастлив от новия си договор с Вердер

Българският нападател ще играе във втора лига на Румъния

Той сложи подписа си под договор за 2 години

"Оставям много хубави спомени тук", заяви той

Той може да заиграе в отбор от Серия Б

Наследникът на Мирослав Николов - Александър, прави фурор в Германия

Гол и две асистенции осигуриха място на Милчо Ангелов в класацията

Нападателят се разписа за Фейрензе при успеха им с 2:1 у дома над Академико Визеу

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки