Падна треньорска глава в Германия

Херта Берлин уволни Тайфун Коркут

Падна треньорска глава в Германия

Херта Берлин уволни треньора Тайфун Коркут след само 3 месеца. Това стана след петата поредна загуба на тима в Бундеслигата. Коркут пое отбора през ноември, наследявайки Пал Дардай, но не подобри нещата, като Херта се смъкна до 17-о място след поражението си от Борусия Мьонхенгладбах в събота. Отборът има 23 точки, колкото има и 16-ият в класирането Щутгарт.

„След обещаващ старт със 7 точки от първите 4 мача ние анализирахме развитието, представянето и резултатите в деветте мача след подновяването на сезона през януари. Решихме да направим нова промяна на треньорския пост“, заяви спортният директор на клуба Фреди Бобич, който е работил и в Черноморец. „В зоната на изпадащите сме. Имаме още 8 мача, за да съберем нужните точки и да се спасим“, добави бившият национал на Германия.

Херта няма победа в 9-те си мача през 2022 година, като загуби 7 от тях. Въпреки че получи финансова инжекция от 375 милиона евро от инвеститора Ларс Виндхорст в последните години, Херта продължава да се бори за оцеляване в Бундеслигата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки