Иван Колев пред NOVSPORT за мача с Левски

Треньорът на Локомотив (Сф) с куп кадрови проблеми преди гостуването на "Георги Аспарухов"

Иван Колев пред NOVSPORT за мача с Левски

- Г-н Колев, предстои ви гостуване в събота на стадион "Георги Аспарухов". Какво е настроението в състава на Локомотив?

- Готвим се за сериозен мач. Левски е добър отбор, имат отличен треньор, очакванията са да има и много зрители на стадиона. От нас се иска да се представим добре и да постигнем добър резултат.

- Ще имат ли предимство сините от това, че ще играят на собствения си стадион?

- В София отборите се познават добре, в нашия тим има момчета, които са играли в Левски и обстановката им няма да бъде непозната. Важното е да можем да се противопоставим на Левски и да имаме отбор, готов за сериозна битка. В такива мачове има напрежение и в двата отбора. Срещата е еднакво сериозна и за Левски, а и за Локомотив.

- Публиката на Левски отново се очаква да напълни стадиона?

- Феновете във футбола винаги са били сериозен фактор. Надявам се, че футболистите на Локомотив ще издържат на напрежението и този натиск, на който ще бъдат подложени от страна на публиката, а и от страна на футболистите на домакините.

- В Локомотив имате доста опитни футболисти, а доста от тях са играли и в Левски. Вратарят Любенов, Мики Орачев, Симеон Славчев, Илия Димитров. Те едва ли ще се стъписат на терена на стадион "Георги Аспарухов"?

- Вярвам, че всички, които ще излязат в събота срещу Левски ще дадат максимума от себе си за доброто представяне на Локомотив. Повечето публика трябва да стимулира футболистите да се раздадат на терена.

- От началото на годината има една неприятна статистика с много контузени състезатели във вашия тим?
- Единствено в първата среща срещу ЦСКА София имах на разположение всичките си футболисти. След това в останалите срещи по-една или друга причина имаше постоянно отсъстващи. За съжаление и срещу Левски ще е така.

- На кого няма да можете да разчитате за мача в събота?
- Наказани са ми двамата от централните защитници - Крачунов и Кацикас. Пинсон, Матеус и Александров не са напълно възстановени. И тази неприятна традиция продължава от мача с ЦСКА София. Това няма как да не се отрази на цялостната игра на отбора.

- Липсата на основни футболисти би трябвало да мотивира останалите да се раздадат на максимум?

- Това е така, но има момчета, които влизат в игра невъзстановени. Така се случи със Симеон Славчев. Срещу Ботев Враца игра невъзстановен, само на една тренировка, същото се получи с Мики Орачев, който бе с температура, капитанът Красимир Милошев също не бе играл дълго време.

- Настроението в Левски няма да е оптимистично след загубата от Лудогорец в Разград. Това ще бъде ли в плюс за вашите играчи?
- В Разград Левски загуби, но отборът на Станимир Стоилов се държа достойно и през голяма част от мача затрудни максимално Лудогорец. Домакините отбелязаха победен гол в последните секунди, а гостите от Левски също имаха свойте шансове през мача.

- Едва ли ще излезете като обречени на стадион "Георги Аспарухов"?

- Какво значи обречени? Излизаме да играем срещу един от отборите в "А" група. Така го правим и срещу останалите, ще се надиграваме, а след срещата ще видим какво се е случило. Левски е стойностен отбор, но Локомотив също има качества и изпълнители, които знаят как да печелят мачовете си. Ще играем футбол и ще искаме да се надиграваме с Левски.

- След няколко годишно отсъствие от елита на родния футбол Локомотив отново е в първа лига. Какво ще гоните до края на сезона?

- Ще се опитаме да се надиграмаме с всеки един съперник. През 2022 година няма отбор, който да ни е надиграл. Загубихме от Пирин и Черно море, но срещу тях ние не можахме да вкараме положенията си. Срещу ЦСКА София в първата среща за годината ние заслужавахме повече да спечелим срещата.

- Доколко системата ВАР е в полза на футболните отбори?
- С ВАР има повече справедливост, но все още се усеща и субективния фактор при вземането на крайни решения в някой от ситуациите, в които е нужна тази намеса. Ако се въведат допълнителни компютърни технологии, това ще е от полза на играта, няма да има толкова субективни решения. Едва ли ще се чака по 3-4 или повече минути, докато се вземе някое по-сериозно решение. Този сезон получихме гол и ни отмениха гол след намеса на ВАР, но не смятам, че това бе справедливо и тук имаше субективни решения. Аз съм за използването на ВАР, но трябва да се изчистят субективните решения, а те ще станат факт с намесата на повече модерни технологии.

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки