Георги Василев за NOVSPORT: ЦСКА сякаш загуби интерес към титлата

Царско село може да обърка всички сметки, а Левски расте от мач на мач

Георги Василев за NOVSPORT: ЦСКА сякаш загуби интерес към титлата

Ботев (Пд) - ЦСКА София 2:0

Психическото състоние на двата отбора е в двете крайности. Еуфория, издигане, игра със самочувствие и добри игри с победи има в Ботев. Имат интересни футболисти, които могат да решат всеки мач. Треньорът им е отличен тактик.
В ЦСКА сякаша са в някаква апатия, липса на ентусиазъм, желание за победа. Последните три кръга спечелиха само две точки и това значително ги отдалечава от борбата за първото място. Разликата с Лудогорец се увеличава, а не намалява, както намаляват и мачовете до края на сезона.
Имам чувството, че ЦСКА сякаш загуби интерес към титлата и ще се насочи към спечелването на купата на България. Но за да спечели този трофей, трябва да вземе три мача - двата полуфинала и евентуален финал срещу Левски или Лудогорец.
Излизането заради контузия на Юрген Матей също си оказа влияние. След това ЦСКА бе разколебан в отбрана. Въпреки тези проблеми смятам, че ЦСКА няма да се откаже от нищо. Познавам Стойчо Младенов, а той няма да се предаде в нито един мач, в който е начело на отбора.

Левски - Локомотив (Сф) 1:0

Отборът на Левски надигра игрово състава на Локомотив. Победата не подлежи на съмнение. Сините създадоха повече положения, но липсата на късмет и добрите изяви на Александър Любенов попречиха на Левски да отбележи повече голове. Лявата зона на Левски, където действат Цунами и Уелтън работи страхотно. Бразилците са бързи, технични, играят със самочувствие и създават проблеми на противниковите отбори. Отдясно има подобрение в играта на Драган Михайлович, а там в атака добре действа и Марин Петков. Във футбола има едно правило, което сега действа в Левски. Ако досега си се обучавал, то сега вече се усъвършенстваш.
Проблемите в Локомотив бяха доста. Липсата на основни играчи се отразява, но тези срещу Левски се постараха да играят достойно. Локомотив трябва да стабилизира играта си през вторите полувремена. Колебания видях срещу ЦСКА София при ремито 1:1 и срещу Ботев (Враца).

Царско село - Лудогорец 1:1

Интересен отбор е този на Царско село. Есента имаха един отбор, който също не играеше лошо, сега са с изцяло нови футболисти. Взеха последователно точки от ЦСКА София и Лудогорец. Не мога да кажа, че това е било само с късмет. В Царско село има 4-5 футболисти, които определено са научени и знаят да играят футбол. Може би ще покажат в оставащите кръгове до края на сезона, че имат място в по-силни отбори. Царско село има малък точков актив, но могат да объркат сметките на всички отбори.
Теренът в София затрудни максимално Лудогорец. Шампионите от Разград обаче трябва да се сърдят на себе си, защото можеха да бъдат по-настоятелни в желанието си да спечелят този мач. Лудогорец увеличава разликата в класирането, но това не бива да успокоява никой в тима.


Славия - Черно море 0:1

Отборът на Черно море продължава да показва изключително приятен футбол. Варненци имат отбор, който е явление у нас. Те не се съобразяват с нито един отбор и играят грамотно, тактически и технически приятен футбол. В атака имат двама изключителни футболисти в лицето ра Курьор и Сердюк. Те могат да бележат голове от невъзможни ситуации и това им носи успех. Мачът със Славия бе равностоен, но индивидуалната класа на Сердюк прати трите точки във Варна. В отбрана и халфова линия Черно море играе компактно, стегнато и това им носи резултат.
Ако не беше отличната проява на Сердюк в края на мача, то срещата щеше да завърши наравно. Белите има за какво да съжаляват, но мисля, че ще бъдат в първата шестица преди разделянето на първенството.

Арда - Локомотив (Пд) 5:1

Състоянието на Локомотив изглежда тревожно. И за съжаление поговорката "Денят се познава от сутринта" в този мач не отговаряше. Локомотив започна добре в Кърджали, поведе в резултата. След това гостите имаха още положения, но не ги вкараха и настъпиха моментите на Арда. Домакините бяха готови 90 минути да участват в битка и да търсят трите точки и заслужено си ги спечелиха. Гостите от Пловдив вероятно са очаквали лесна победа в Кърджали, а получиха тежка загуба. Трудно в Локомотив ще забравят тази тежка загуба, но сега има пауза в шампионата и тя ще им помогне. Локомотив последните две-три години показа постоянна игра в родния шампионат и държеше високо ниво, но сега има сериозен спад в играта на отбора.
След лоша крачка имаш възможност да направиш или още една такава, или да направиш една добра. Предполагам, че Локомотив ще направи добра следваща крачка.

Ботев (Вр) - Пирин 0:3

От началото на пролетния дял на шампионата споделям, че Пирин пропиля голяма част от мачовете си през есента. Липса на късмет, може би и неправилна тактическа постройка в определени мачове, но Пирин загуби прекалено много точки. А в този тим от Благоевград има много и качествени играчи. Те са натрупали огромен опит през годините у нас и в чужбина. Затова и сега резултатите им са значително по-добри. Не вярвам да имат проблеми с този наличен състав за оставянето им в елита.
Не мога да кажа същото за Ботев. За тях оставащите мачове ще са на живот и смърт, за да търсят своето спасение.

Берое - ЦСКА 1948 1:0

Интересен за гледане мач. Домакините бяха избрали тактика, в която да допуснат инициативата на гостите от София. Това им даде резултат и Берое спечели този важен и за двата отбора мач. Берое игра затворено, прибрано, разчиташе на контраатаки и отбеляза гол, който им донесе трите точки. Проявиха търпение футболистите на Берое и създадоха може би илюзорно впечатление, че гостите от ЦСКА 1948 ще вземат лесно трите точки, а това не стана. Факт е, че гостите останаха и с човек по-малко на терена след изгонването на Венцислав Василев, но Берое като цяло бе почти перфектен в този мач.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки