Юношите ни до 17 години пристигнаха в Португалия

Селекционерът на тима Йордан Петков поведе група от 20 футболисти за трите предстоящи мача

Юношеският национален отбор на България до 17 години пристигна в Порто за участието си в елитния кръг на квалификациите за Евро 2022.
Селекционерът на тима Йордан Петков поведе група от 20 футболисти, които ще бъдат на негово разположение за трите мача срещу Финландия, Португалия и Ирландия от мини-квалификационния турнир, който може да им осигури участие на финалите в Израел през май. В делегацията на младите „лъвчета” са шефовете на Българския футболен съюз Георги Иванов и Михаил Касабов.
Първият двубой на България U17 е срещу Финландия на 23 март от 13:00 часа. На 26 март от 18:00 ч. нашите се изправят срещу домакина на квалификационния турнир Португалия, а 3 дни по-късно от 17:00 ч. е последният двубой срещу Република Ирландия.
Победителите в осемте групи от Елитния кръг плюс 7-те втори отбора с най-добри показатели срещу първия и третия в своята група, ще се класират за европейските финали. България U17 достигна до тази фаза, след като в първия квалификационен турнир спечели по категоричен начин първото място в компанията на Сърбия, Хърватия и Лихтенщайн.

Още от - Национален отбор

Вратарят подписа с кипърския първодивизионен Кармиотиса (Пано Полемидион)

Георги Иванов говори по всички актуални теми

Вижте подробности

Мачът е на 23 септември

Звездата на Ботев (Пд) може да не играе половин година

Ето какво написа Анита Терзийска

Вижте подробности

Халфът ще бъде върнат в съзнание в 12.00 часа българско време

Вижте какво написаха двата клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки