Българин 19-ти по ски бягане на Швеция

Симеон Деянов пропусна олимпийските игри в Пекин заради Ковид 19

Българин 19-ти по ски бягане на Швеция

Водещият български състезател по ски бягане Симеон Деянов зае 19-о място в масовия старт на 30 км свободен стил на националния шампионат на Швеция.

"В момента се намирам на националния шампионат на Швеция. Вчера беше 30 км свободен стил масов старт и заех 19-а позиция, а ден по-рано беше 15 км класически индивидуален старт. Там завърших на 40-о място. Националният шампионат не тръгна по най-добрия начин за мен със слабо бягане на 15 км, но вчера успях да се представя по-добре и усещам, че се възстановявам. Тялото ми отговаря по-добре на тежките натоварвания след преболедувания коронавирус", написа Деянов в социалните мрежи.

Той пропусна Зимните олимпийски игри в Пекин заради КОВИД-19.

"Условията са доста тежки за състезание, положителни градуси през деня и нощта прави трасето изключително меко и бавно, също така пистата е доста тежка с дълги и стръмни изкачвания. Днес имаме почивен ден, а от утре продължаваме по програма със спринт свободен стил. Надявам се и там да се представя на ниво. Също така това ще бъде определящо за кой отбор ще бягам на щафетата на 10 км свободен стил, за първия или за втория ден след това. Но с класирането ми на 30 км предполагам, че ще съм включен в първия отбор. В понеделник ще бъде последен старт от националния шампионат на 50 км и с това ще приключи първата част от първенството", коментира от Швеция Симеон Деянов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки