Михайлович обяви за NOVSPORT дали иска да остане в Левски

Защитникът разкри пред NOVSPORT как се чувства у нас и кой му е най-близък от сините

Михайлович обяви за NOVSPORT дали иска да остане в Левски

-       Защо решихте да се върнете в Левски. Предполагам сте имал и други оферти?

-       Харесва ми в Левски. Затова избрах отново да играя в този клуб. Чувствам се добре и се надявам да завършим добре сезона. Мога да кажа, че имах и други оферти с по-добри финансови условия, но предпочетох да се завърна в Левски, защото усетих респект и уважение от клуба към мен и любовта на феновете.

-       Договорът ви с Левски приключва. Готов ли сте да останете?

-       Ако от Левски желаят да остана, съм готов да го направя. Чакам да ме повикат. Не зная какви са плановете на клуба, в края на сезона сигурно ще говорим.

-       Коя е любимата ви позиция на терена?

-       Започнах да играя като чист бек в система с четирима защитници преди 3 години. Преди това съм играл в схема 3-5-2 и съм бил в лявата или дясната страна. Hо това е по-офанзивна схема, но най-добре се чувствам в средата на терена. Там ми харесва най-много и се усещам и най-добре. Сега кариерата ми тръгна по друг път и се налага да играя като бек и трябваше да се преквалифицирам.

-       В Левски сменихте няколко треньори. Какво е различното със Станимир Стоилов?

-       Той е бил тук, обстановката му е позната. Стоилов има успехи с клуба и няма нужда да се доказва. Самочувствието, което той има, го предава и на отбора. Това много помага и на младите играчи. Той винаги ясно и точно обяснява какво иска от тях.

-       Усетихте ли напълно магията, атмосферата в синия клуб?

-       Да, напълно. Наистина като идва всеки чужденец гледа миналото и знае, че Левски е играл в Шампионската лига. Смятам, че публиката си е останала същата от тогава и обича все така силно отбора си. Именно феновете бяха първото нещо, което ми направи впечатление. Някои чужденци, може и да не са го разбирали, но ние които сме сега в Левски, осъзнаваме и усещаме тази любов. От най-малките до най-старите – всички предано подкрепят отбора и това се усеща.

-       Какво е настроението в Левски.

-       На ниво е. Отлично е. Имахме време да тренираме повече с младите играчи през паузата. Да свикнат и те с тренировките и изискванията в първия отбор и това беше хубаво. В момента мисля, че сме заредени с позитивна енергия и трябва да я използваме, за да продължим да вървим напред и нагоре.

-       С Левски тренират много млади играчи. Ще се наложат ли?

-       Да, имаме добра школа, която работи добре с младите играчи. Технически са много талантливи, но физически трябва да напредват още. Това винаги е така, когато говорим за играчи, които са на 15-16 години. Левски има добро бъдеще с такива млади играчи и мисля, че точно треньор като Мъри Стоилов много ще помогне на такива момчета да навлязат и да се наложат в първия състав.

-       С кой от тима сте най-близък?

-       С Билал Бари. Той идва при мен и аз ходя при него. Живеем близо един до друг. Постоянно идваме заедно на тренировки, майтапим се. Отношенията между нас са супер. С всички останали смятам, че съм в добри отношения. Мисля, че се разбираме много лесно.

-       Какво мислите за отборите в българското първенство?

-       Първите 6 отбора са добри, а следващите 5 също, но трябва да вдигнат още нивото, за да се подобри това на лигата, а не да атакуват титлата. Има качествени отбори и такива с много чужденци и това ми е малко чудно, защото има и много български играчи, които могат да играят на такова ниво. Генерално първенството има накъде още доста да напредне и да се подобри. Има голяма разлика между ЦСКА и Лудогорец от една страна и от всички останали от друга, което според мен не е добре за първенството. Ето Левски вече се надига, Ботев Пд също е силен отбор, както и Локо Пд и Черно море. Инфраструктурата не е на нужното ниво за европейски футбол и върху това трябва да се работи.

-       Играете за купата срещу Лудогорец. Имате ли сили да ги отстраните?

-       С тях се познаваме добре. Предстоят два трудни мача, два полуфинала. 100% сме уверени, че можем да спечелим там и тук вкъщи. Ако в срещата с Лудогорец за първенството си поделихме по 45 минути – през първата ние бяхме по-добри, а през втората – те, сега трябва да ги надиграем през всичките 90 минути. Мисля, че генерално можем да елиминираме Лудогорец. Целта ни е да спечелим купата на страната. Показахме добро ниво срещу ЦСКА и Лудогорец. Показахме, че може да играем успешно срещу тези отбори. Защо да не пробваме да я спечелим.

-       Играхте няколко мача срещу ЦСКА София. Как се чувствате в такива мачове?

-       Това е мачът, който обожавам. Защото има голямо напрежение в публиката. Феновете искат само победата срещу ЦСКА и това се усеща от футболистите на терена, а и преди това. Единственото, което не ми харесва в това дерби е, че трябва да се играе на стадион „Васил Левски“, а не можем да играем на нашия стадион. Това дерби е визитната картичка на българския футбол.

-       Имате паспорт на швейцарец, а сте роден в Сърбия, както и босненско гражданство?

-       Аз съм сърбин. Такъв се чувствам и всички мои роднини са от там. Много малък отидох в Швейцария. Първо баща ми, а после и аз с майка ми. Това е домът, в който аз съм отраснал, но не мога да се нарека швейцарец. Сърбин съм от Босна.

-       Предстои ви гостуване в Благоевград на Пирин. С каква нагласа ще излезете на терена?

-       Ще играем, за да победим. Само победи ни трябват срещу всеки отбор. Трябваше да спечелим срещу ЦСКА и Луцогорец, но за съжаление не успяхме. Това са двата отбора, които до момента доминират в Първа лига, но въпреки това показахме, че можем да се представим добре и срещу тях и да взимаме точки. Трябва да продължим по същия път и във всеки мач да се опитваме да побеждаваме. Трябва да продължим с победите и да завършим на трето място в класирането.

-       Какво мислите за състава на Пирин?

-       Имат качествени футболисти, а и през пролетта играят под ръководството на нов треньор. Играят солиден футбол, а в момента се намират и в добра форма. Спазват стриктно тактическа дисциплина и това им помага да взимат точки и срещу по-силни отбори от тях. Няма да бъде лек мач, защото играем на чужд терен, но трябва да отидем там и да победим.

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

Илиан Илиев: Очаквам Черно море да остане в тройката

Вижте подробности

Селекционерът на България U20: Очаква ни интересно Европейско

"Трябва да играем максимално добре и във всяка среща да надграждаме", заяви Мирослав Живков

Дудова: Една стъпка съм по-близо до олимпийското злато

Вижте какво още каза българската боркиня

Сестри Стоеви искат медал от Европейското по бадминтон

Бадминтонистките продължават да преследват олимпийска квота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки