Михтарски пред NOVSPORT: Трудно ще ни е срещу Левски

Годините във футбола са само цифри - или можеш да играеш или не можеш

Михтарски пред NOVSPORT: Трудно ще ни е срещу Левски

Петър Михтарски е помощник-треньорът на Пирин Благоевград. В кариерата си той е носил екипа на Левски, а след това е бил и селекционер на сините.

-       Предстои ви мач с Левски. Какво е настроението в Пирин?

-       Настроението в тима е нормално като преди мач. В града също го има и очакваме двубоя в неделя. Предполагам, че ще се напълни стадионът за срещата с Левски. Надяваме се на подкрепата на привържениците. В България като цяло има отлив на фенове от трибуните. Не ходят много хората на мачове, но дано срещу Левски да присъстват повече запалянковци и да имаме подкрепата, която винаги сме имали от тях.

-       Пирин е седем мача без загуба, тази успешна серия може ли да продължи?

-       Дай Боже, да продължи. Настроението и нагласата ни е такава. Сега предстои мач срещу Левски и знаете, че в момента се играе трудно срещу тях. Начело със Станимир Стоилов сините имат напредък. Но и нашият тим е в добро състояние и очаквам да се получи хубав мач.

-       Къде са силните страни на Левски?

-       Не обичам да коментирам другите отбори, но се вижда, че отборът играе по-добре.

-       Какво промени Станимир Стоилов в Левски?

-       Ясно се вижда неговата работа. Сините играят на ниво, изграждат атаките си с хубави комбинации. Взеха горе-долу добри попълнения, и то особено в защита. Левски се вдига и си стъпва на краката.

-       До края на редовния сезон на Пирин остават два мача – приемате Левски, след което гостувате на Царско село. Къде ще завършите?

-       Мислим мач за мач. Предстои ни среща с Левски, след това с Царско село. Ще се опитаме да спечелим и двата мача. Имаме възможност да се качим в горната четворка и ще се опитаме да го изпълним. Има настроение в отбора и се надявам в предстоящите два мача да успеем да го направим. Но такива цели за седмото място и бараж за евротурнирите не си поставяме. На първо време е, ако можем да сме в горната половина на таблицата. Дано изиграем добри мачове и да запазим настроението, което го има в тима в момента.

-       Добре ли е, че в тима има много опитни футболисти, които са носили екипа на Пирин и преди това?

-       През лятото заложихме на футболисти, които са от града и от школата на клуба. Играчи, знаещи какво означава Пирин. В началото на сезона не тръгнахме добре, но сега влязохме в ритъм. Някои говореха, че настоящите ни футболисти са стари, но във футбола няма стари и млади, а можещи и неможещи. Всичко е до дисциплината, раздаването и професионализма. От последните седем мача не може да сме недоволни. Играем добре.

-       Работите в екип с Радослав Митревски, който също познава обстановката в Пирин?

-       И преди това също съм бил треньор на голяма част от момчетата. Радослав Митревски дори е бил съотборник с някои от тях. Намираме общ език с футболистите и нещата се получават. Тези играчи няма какво повече да ги научиш. Те са играли на много високо ниво – в България и чужбина. Момчета, които имат над 300 мача в тези първенства и националния отбор. Да не им изброявам отборите. Всеки треньор мечтае да има такива футболисти. А това, че са по на 34-35 години… това са само цифри. Или можеш, или не можеш. Може да си играч на 20 години и да не умееш да ритнеш топката. Важното е отношението, дали пазиш някакъв режим, професионализъм и т.н. За момента тези футболисти не ни подвеждат и може само да сме доволни от тях. Надявам се да продължим така и до края на сезона, а следващите два мача са ни много важни.

-       Какво мислите за битката за БФС между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов?

-       Няма какво аз да коментирам толкова тези неща. Надявам се по-бързо да се оправят тези неща, защото е неприятно. Има протести. Това не е хубаво изобщо за българския футбол. Дано да има някакво решение от ФИФА или УЕФА и да се знае за какво става въпрос. Това са неприятни работи, защото може да продължи дълго време и нищо чудно да ни накажат да не участваме в евротурнирите. Има го и този момент.

-       Какво мислите за националния отбор, който няма успехи последните години, докато юношите ще участват в Израел на европейско първенство?

-       При юношите имаме двама представители – Мирослав Митев, който е треньор на вратарите, и един от физиотерапевтите. Класираха се заслужено и им пожелахме да станат европейски шампиони. Аз бях на такъв, но това беше преди повече от 30 години. Това е голям успех и се надявам да излизат все по-добри футболисти. Колкото до мъжете, виждам потенциал в този отбор въпреки загубите от Катар и Хърватска. Има много млади момчета и ще трябва време. Ясен Петров в момента извършва това подмладяване. Според мен футболистите трябва да играят с по-голямо самочувствие и увереност. Малко сме плахи, а тези играчи имат качества да играят добър футбол. Надявам се да се класира и мъжкият отбор на голямо първенство, но всичко си зависи от момчетата. В младежкия национален отбор също виждам много качествени играчи. Видяхте, че играхме като равен с равен с Нидерландия, а дори и ги изпуснахме. Създадоха много хубави положения, но не успяха да ги вкарат.

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки