Люпко Петрович е третият най-възрастен треньор в световния футбол. Сръбският сайт „Директно“ разкри, че единствено Роже Лемер и Мирча Луческу са единствените все още работещи бранша, които са на по-достолепна възраст. Петрович е на 75 години и продължава да води виетнамския Тан Хое. Големият му триумф е през 1991-а, когато с Цървена звезда спечели Шампионската лига след успех с дузпи срещу Марсилия в Бари. На българска земя Петрович направи име като наставник на Левски, Литекс и ЦСКА. А другите големи отбори в кариерата му са Еспаньол, Пенярол и Олимпиакос. Кариерата на Петрович е минала през впечатляващите 31 тима.

Французинът Роже Лемер е на 80 години и не иска да слезе от сцената. Шампион от Евро 2000 е треньор на тунизийския Етоал дю Саел. Вече 4 години Лемер работи в клуба, където беше и през сезон 2013/14 г.

Вторият най-възрастен на сцената в момента е в принудителна почивка. 76-годишният Мирча Луческу е треньор на Динамо (Киев), но заради военният конфликт с Русия не е ясно дали ще продължи работата си. Румънският маестро е вторият най-титулуван наставник в света след сър Алекс Фъргюсън. И той, подобно на Петрович, има над 20 отбора в кариерата си, а върхът му е последната в историята Купа на УЕФА, спечелена с Шахтьор (Донецк) през 2009 година с 2:1 срещу Вердер.

Веднага след триото доайени е Рой Ходсжън. Англичанинът се опитва да спаси Уотфорд от изпадане от Висшата лига. За да спази традицията на „старчетата“ и Ходжсън е с над 20 тима в кариерата. За разлика от Петрович и Луческу обаче достига само до еврофинал. През 1997 година воденият от него Интер загуби дуела срещу Шалке 04 за Купата на УЕФА след изпълнение на дузпи.