Мариян Огнянов посочи за NOVSPORT кое е най-хубавото за Левски

Не случайно Черно море е на трето място в класирането с треньор като Илиан Илиев

Мариян Огнянов посочи за NOVSPORT кое е най-хубавото за Левски

Мариян Огнянов е играл за Левски и Черно море. Халфът отбеляза гол срещу Челси в груповата фаза на Шампионската лига на Европа. Какво каза пред NOVSPORT.com Огнянов.

- Предстои мач между бившите ви отбори на Герена. Какво да очакваме от Левски – Черно море?

-  Дано се получи хубава среща и нека този отбор, който е по-добър, да победи. В момента и двата отбора се намират на добри позиции и като ниво, и като класиране. Прекрасно е, че в последните седмици в Левски се говори повече за футбол. Дано стане атрактивен двубой, който да се хареса на феновете.

- Как ви се вижда Левски след завръщането на Станимир Стоилов?

- Завръщането на Станимир Стоилов в Левски е това е най-хубавото нещо, което може да се случи на тима. Много добре знам как работи този човек и какви са му вижданията за футбола. Бях убеден, че поне от игрова гледна точка отборът ще стои много по-добре отпреди неговото идване. Много неща промени Стоилов. Вижда се подобрение в контрола на топката и подредбата на тима. Всеки футболист знае какво да прави на терена. Линиите действат организирано. Много са нещата и вярвам, че на феновете на Левски им харесва как изглежда тимът в момента.

- Какво мислите за кампанията „Левски е вечен“?

- Дано кампанията „Левски е вечен“ да успее. Феновете направиха нещо изключително през последните години. Продължават да го правят и каквото зависи от тях, го показват ежедневно. Вярвам и стискам палци всичко да се оправи.

- Левски ще бъде ли фактор през новия сезон?

Това не мога да ви кажа със сигурност. Но е факт, че Левски се представя добре на терена и дано отборът продължава в същия дух.

- Къде са силните страни на Левски?

Гледам като цяло как изглежда целият отбор игрово. Не мога да отлича някого. След като тимът играе добре, няма как двама-трима, които са с добри технически качества, да не изпъкнат. Това е основната идея на Станимир Стоилов. Той гради стила на отбора изцяло върху колектива. Казвал ни е, че няма как един-двама неминуемо да не изпъкват, но най-важна е играта на отбора. Мисля, че всички от зимната селекция са на много добро ниво. В последните мачове се представиха отлично. Имах възможността да гледам и повечето контроли от зимната подготовка и още тогава някои от новите ми направиха силно впечатление. Загатнаха, че ще се представят добре в официалните мачове.

- Черно море е на трето място, това изненада ли е?

- Гледах им последния мач срещу Ботев Враца, в който през първото полувреме си решиха нещата. Стоят добре на терена. Работил съм с Илиан Илиев и знам, че е един от добрите български треньори. Налага много тактическа дисциплина в отбора, което е добре и се вижда как играят отборите му. Черно море в момента разполага с добри изпълнители. Не ме изненадва, че моряците са на третата позиция. Неслучайно Илиан Илиев бе избран за Треньор №1 на България за миналата година. Надявам се, че в събота ще се получи хубав мач между два от добре представящите се отбори в първенството.

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

Гимнастичка от ансамбъла: Трябва да сме по-уверени и концентрирани

Вижте какво каза Маргарита Василева след бронза на Световната купа в София

Ники Михайлов: Баща ми покани Бербатов в БФС, но той отказа

Ако не преподпиша с Левски, приключвам с футбола

Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Вижте какво каза един от най-важните футболистина Черно море

Мъри: Моят Левски беше готов за шампион

Вижте какво каза Станимир Стоилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки