ОБЗОР: Бруклин и Минесота се класираха за плейофите в НБА (ВИДЕО)

След домакински победи в плей-ин турнира за седмото място

ОБЗОР: Бруклин и Минесота се класираха за плейофите в НБА    (ВИДЕО)

Отборите на Бруклин Нетс и Минесота Тимбъруулвс успяха да се класират за същинската част на плейофите в Националната баскетболна асоциация след домакински победи в плей-ин турнира за седмата позиция в Източната и в Западната конференция.

В Ню Йорк съставът на Бруклин, който преди началото на сезона беше определян за един от фаворитите за титлата, спечели със 115:108 срещу Кливланд Кавалиърс.

"Мрежите" изиграха страхотна първа четвърт, която завърши 40:20 в тяхна полза. Гостите от Кливланд спечелиха всеки един от оставащите три периода в мача, но това не им помогна да стопят разликата на по-малко от 5 точки нито за миг.

Кайри Ървинг, който не яде и не пие преди залез слънце заради Рамадана, бе над всички за победителите с 34 точки и 12 асистенции. Гардът вкара 12 от 15-те си стрелби от игра и всичките си седем шута от наказателната линия. Кевин Дюрант също направи "дабъл-дабъл" от 25 точки и 11 асистенции, а Брус Браун прибави 18 точки за успеха.

За Кливланд Дариъс Гарланд реализира 34 точки, новобранецът Еван Моубли завърши с 19, а ветеранът Кевин Лав вкара 14 точки и овладя 13 борби.

В плейофите Бруклин ще играе с втория в Източната конференция тим на Бостън Селтикс. За Кливланд остава още един шанс за класиране. Той ще бъде в петък (събота сутрина наше време) при домакинството на победителя от двойката между Атланта Хоукс и Шарлът Хорнетс.

Доста по-драматично се оказа класирането за плейофите за тима на Минесота Тимбъруулвс, който спечели със 109:104 срещу Лос Анджелис Клипърс.
Мачът премина през доста обрати, но най-впечатляващият от тях дойде в последните девет минути. В този момент домакините изоставаха с 10 точки в резултата при 83:93, но с отлична отборна игра и две ключови тройки на Д'Анджело Ръсел стигнаха до победата.

За Минесота това ще бъде едва второ участие в плейофите от 2005 година насам, като съперник на "вълците" в първия кръг на елиминациите ще бъде вторият в Западната конференция отбор на Мемфис Гризлис.

За успеха над Клипърс над резултатен бе Антъни Едуардс с 30 точки, а Д'Анджело Ръсел добави 29.

За гостите от Лос Анджелис Пол Джордж бе над всички с 34 точки, а Реджи Джаксън прибави още 17. "Ножиците" все още могат да се класират за плейофите като осми в Западната конференция, но за тази цел ще трябва да спечелят в петък срещу победителя от мача между Ню Орлиънс Пеликанс и Сан Антонио Спърс.

Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки