Паро Никодимов пред NOVSPORT защити треньорите

Ако друг ти води играчите, първоначално е смешно, а после е жалко

Аспарух Никодимов е едно от най-великите светила във футбола ни. Като футболист и треньор на ЦСКА е отстранил три действащи европейски шампиона - „Аякс“, „Нотингам“ и „Ливърпул“. През новия век големите успехи на футбола ни не са много. А един от малкото е свързан именно с Никодимов. През 2001 година ЦСКА отстрани набиращия мощ украински гранд „Шахтьор“ (Донецк) след паметно 3:0 на „Българска армия“. Ето какво каза той за NOVSPORT.com

Треньорите

В България често се случва всеки да разбира и да се бърка в работата на треньорите. Това за съжаление се пренася и на трансферния пазар, където те също са безгласна буква. От години наблюдаваме същото и в ЦСКА.
Нужна е кардинална промяна, в противен случай треньорите ще продължат да са поставяни под постоянен натиск, без да са от значение техните имена и качества. „Защо този играе, защо онзи не играе“ са редовни въпроси в обстановка, в която наставникът не получава нужното доверие.
А самият той е принуден да постига резултати и да носи отговорност за представянето на футболисти, които не познава. И докато ги опознае, те го уволняват.

Ръководството

Нормално е ръководителите да имат доверени хора, чието мнение да уважават и да ангажират с търсенето на състезатели, но не може треньорът да бъде прескачан. Той на първо време трябва лично да изгледа няколко срещи на играча, и то във важни двубои, защото в мижави мачове всеки може да блесне. А след това негова трябва да бъде и финалната дума дали футболистът попада в плановете и концепцията му, за да бъде привлечен.

Стойчо Младенов

Подкрепям Стойчо Младенов за неговото решение да подаде оставка, след като опитът му за промяна на клубната политика е ударил на камък. Защото знам какво е. И аз съм патил в подобна обстановка. Когато някой друг ти води играчите, с които да се запознаеш едва след като са подписали договор. Първоначално е смешно, а впоследствие става жалко. Усетят ли футболистите, че треньорът е безгласна буква, те също са склонни на повече своеволия и по-малко дисциплина. Било то на терена или извън него.

Феновете

При слаби представяния и негативни резултати неминуемо и феновете, особено тези на ЦСКА, които са свикнали на много по-големи успехи, стават нетърпеливи.
Така наставникът е поставен под натиск от няколко различни посоки и без да има никой зад гърба си. Резултатът го виждаме от няколко години – чести смени и почти никакви значими резултати. А в същото време наблюдаваме какъв напредък имат други родни отбори, които са дали свобода на действие на своите наставници.

Още от Коментари

В три поредни мача българският тим бе ощетен от съдиите

"Червените" имат всички шансове да отстранят Сейнт Патрикс

Той ще наруши Закона за спорта, ако организира алтернативно футболно първенство

"Сините" имат уникалния шанс за голям пробив в Европа

„Много е хубаво, че повече българи започват като титуляри напоследък“

Мъри Стоилов полека се доближава в митологията на клуба до Гунди

На "Българска армия" имат още много работа

ПАОК не е отбор от най-висока класа, смята натурализираният сърбин

Публиката ще помогне много на стадион "Георги Аспарухов"

Актуално

21:00 11/08 ЛЕВСКИ - ХАМРУН 2:5 след дузпи
21:45 11/08 СЕЙНТ ПАТРИКС - ЦСКА 0:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки