Паро Никодимов пред NOVSPORT защити треньорите

Ако друг ти води играчите, първоначално е смешно, а после е жалко

Паро Никодимов пред NOVSPORT защити треньорите

Аспарух Никодимов е едно от най-великите светила във футбола ни. Като футболист и треньор на ЦСКА е отстранил три действащи европейски шампиона - „Аякс“, „Нотингам“ и „Ливърпул“. През новия век големите успехи на футбола ни не са много. А един от малкото е свързан именно с Никодимов. През 2001 година ЦСКА отстрани набиращия мощ украински гранд „Шахтьор“ (Донецк) след паметно 3:0 на „Българска армия“. Ето какво каза той за NOVSPORT.com

Треньорите

В България често се случва всеки да разбира и да се бърка в работата на треньорите. Това за съжаление се пренася и на трансферния пазар, където те също са безгласна буква. От години наблюдаваме същото и в ЦСКА.
Нужна е кардинална промяна, в противен случай треньорите ще продължат да са поставяни под постоянен натиск, без да са от значение техните имена и качества. „Защо този играе, защо онзи не играе“ са редовни въпроси в обстановка, в която наставникът не получава нужното доверие.
А самият той е принуден да постига резултати и да носи отговорност за представянето на футболисти, които не познава. И докато ги опознае, те го уволняват.

Ръководството

Нормално е ръководителите да имат доверени хора, чието мнение да уважават и да ангажират с търсенето на състезатели, но не може треньорът да бъде прескачан. Той на първо време трябва лично да изгледа няколко срещи на играча, и то във важни двубои, защото в мижави мачове всеки може да блесне. А след това негова трябва да бъде и финалната дума дали футболистът попада в плановете и концепцията му, за да бъде привлечен.

Стойчо Младенов

Подкрепям Стойчо Младенов за неговото решение да подаде оставка, след като опитът му за промяна на клубната политика е ударил на камък. Защото знам какво е. И аз съм патил в подобна обстановка. Когато някой друг ти води играчите, с които да се запознаеш едва след като са подписали договор. Първоначално е смешно, а впоследствие става жалко. Усетят ли футболистите, че треньорът е безгласна буква, те също са склонни на повече своеволия и по-малко дисциплина. Било то на терена или извън него.

Феновете

При слаби представяния и негативни резултати неминуемо и феновете, особено тези на ЦСКА, които са свикнали на много по-големи успехи, стават нетърпеливи.
Така наставникът е поставен под натиск от няколко различни посоки и без да има никой зад гърба си. Резултатът го виждаме от няколко години – чести смени и почти никакви значими резултати. А в същото време наблюдаваме какъв напредък имат други родни отбори, които са дали свобода на действие на своите наставници.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки