ТРАНСФЕР: Лудогорец взима нападател от Сао Пауло

Вижте подробности

ТРАНСФЕР: Лудогорец взима нападател от Сао Пауло

22-годишен бразилски нападател от Сао Пауло е пред трансфер през лятото в Лудогорец. Става дума за крилото Жонас Торо, който е на 22 години, но не играе редовно от началото на годината. Висок 177 сантиметра, с много добра физика, освен в Сао Пауло има периоди и в Спорт Ресифе и Атлетико Гоянензе, също елитни бразилски клубове.

Вестник „Ел Мундо Депортиво“ съобщава, че футболистът е бил предложен на елитния Еспаньол, както и на Депортиво (Ла Коруня), в момента намиращ се на 2-а позиция в третото ниво. И докато Ла Коруня обяснимо няма финансов ресурс, за да го привлече, то от Еспаньол за момента не са реагирали по никакъв начин. Така Лудогорец се превръща в първа опция.

„Жонас Торо, един от обещаващите млади футболисти, които излязоха от академията на Сао Пауло, се подготвя за кацането си в европейския футбол, след като приключи времето му в Бразилия. Нападателят, чийто договор изтича през декември 2022-а година, не обмисля възможността да поднови договора си. В момента той проучва различни опции в Испания, а също и в България“, пише вестник „Ел Мундо Депортиво“.

22-годишен, висок 1,77 метра, Жонас Торо е юноша на Сао Пауло, минал е през Спорт Ресифе и Атлетико Гоянензе. Основната му позиция е ляво крило, предложен е на Еспаньол , а също и на Депортиво (Ла Коруня), въпреки че клубът, който би проявил по-голям интерес, е българският Лудогорец, добавя изданието.

Този сезон той имаше голяма конкуренция в отбора си и изигра само четири мача, два от които в Копа Судамерикана, един в Серия А и още един в Кампионато Паулиста, където има един гол и една асистенция.

Ако кандидатите за подписа му чакат до декември, могат да го вземат без пари, но вероятно с много малка игрова практика. Ако пък искат да го вземат през лятото, ще се наложи да платят определена трансферна сума.

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки